Daniela (40): Zhubla jsem kvůli partnerovi, ten na mě teď žárlí. Co radí psycholog?

Daniela (40): Zhubla jsem kvůli partnerovi, ten na mě teď žárlí. Co radí psycholog?
Zdroj: Pixabay.com

Sebevědomá žena se o sebe stará přirozeně. Ženy, které hubnou jen kvůli partnerovi, neznají svou hodnotu a stylizují se do role oběti. Často od nich pak slýcháme: ,,On to chtěl.“ Důležitý je vztah k sobě samotné. Co ale když se vám povede zhubnout a vašemu drahému to opět není po chuti? Přesně tohle se stalo paní Daniele, která teď musí snášet žárlivé výstupy svého přítele. Co poradí Daniele psycholog Petr Hroch?

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 03. 02. 2020 12:00

Radka jsem poznala v době, kdy jsem měla o patnáct kilo víc než dnes. Necítila jsem se přitažlivá a nedokázala jsem pochopit, jak o mě může mít takový hezoun zájem. Nikdy jsem nebyla hubená, ale vlastně mi to nevadilo a žádným mindrákem jsem netrpěla. I když jsem nebyla žádná modelka, svá kila navíc jsem dokázala maskovat, dobře padnoucími modely.

Oslovil mě pořádný fešák

Nikdy jsem se nestyděla, dokázala jsem se bavit, vlastně i ostatní, a možná právě proto si mě všiml tolik pohledný Radek. Ten o zájem opačného pohlaví neměl nouzi, a já se o jeho pozornost nijak nesnažila. Ale přišlo to! Oslovil mě, tancovali jsme, smáli jsme se a měli si toho tolik co říct. Po několika schůzkách jsme spolu začali chodit.

Dělej se sebou něco

Po pár měsících jsme začali zařizovat společné bydlení. Všechno byla zalité sluncem a klapalo nám to. Až do chvíle než začal mít nepříjemné narážky na mou postavu a kila navíc. Nikdy mu to nevadilo a najednou jsem začala čím dál častěji slýchávat: ,, Jsi moc tlustá.“ nebo ,,Dělej se sebou něco.“ Tak jsem se naštvala a rozhodla se, že s tím něco opravdu udělám. To něco znamenalo, že jsem začala jíst zdravě, více jsem se hýbala a kila šla dolů. Byla jsem na sebe pyšná a myslela si, že bude pyšný i Radek. Ale…

Jeho žárlivost mě ničí

Radek začal nezdravě žárlit. Předhazoval mi, kvůli komu jsem tak moc zhubla. Proč jsem tak dlouho v práci, a proč jsem vlastně tak moc hezká. Bylo mi do breku…Co teda vlastně chtěl? Vždyť to byl on, kdo mne urážel a chtěl, abych zhubla. Tak jsem to udělala! Věděl, že nemá důvod žárlit, přesto si to nemohl odpustit a jeho žárlivé výstupy byly postupem času nesnesitelné. I přesto všechno ho miluji, ale někdy se s ním nedá opravdu vydržet. Chtěla jsem, aby byl šťastný…

NÁZOR ODBORNÍKA: Co radí psycholog Petr Hroch:

"Vážená Danielo, nejste flákota masa na váze u řezníka. Vaše cena nezávisí na vaší váze. Když tohle přijmete, uděláte první velký krok. Ten druhý krok bude bolavý. Někdy je totiž skalpel zdravější terapie než hojivé masti. Někdy je prostě lepší se odříznout o toho, co milujeme a co nám zároveň ubližuje. Popsaný příběh obsahuje tolik prvků psychopatického scénáře na straně Radka, charismatického muže, který se zjevně vyžívá v ponižování a kontrole závislých a podřízených žen, že další setrvání v takovém vztahu lze považovat za životní riziko. Odřízněte se! A pokud se pletu, ať Radek dokáže, že to tak není. Respektem a úctou k vám. On je chlap, on má bojovat o vaši přízeň. Ne vy!"

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články