Společné cvičení výrazně zlepšuje partnerský vztah, zjistila nová studie

Společné cvičení výrazně zlepšuje partnerský vztah, zjistila nová studie
Zdroj: Pixabay.com

Člověk často přemýšlí nad tím, co se skrývá za dlouhým a šťastným partnerským vztahem. Podle nové studie je to ale opravdu jednoduché - začněte společně cvičit a máte vystaráno. Na začátku to sice bude vyžadovat hodně úsilí, ovšem sklizené ovoce bude stát za to. Čeká vás totiž šťastný vztah, vymakaná postava a navíc spolu prožijete spoustu společného času.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 25. 02. 2020 09:18

Zajímavý průzkum, který publikovala společnost Decathlon, se zaměřil na 7 600 dospělých jedinců z Velké Británie. V indexu aktivity Decathlonu vyšlo, že 43 procent dotázaných cvičí se svým partnerem a více než polovina z nich uvedla, že provádění společných sportovních aktivit jim pomohlo ke zlepšení vztahu.

Přitažlivost ke své polovičce

Cvičení ve dvou mělo v 51 procentech pozitivní dopad na vzájemné soužití, přičemž 53 procent respondentů uvedlo, že spolu díky cvičení tráví čas kvalitněji – a to i přesto, že se spolu partneři setkávají nejčastěji v tělocvičnách nebo fitcentrech. Takto strávený čas je pro obě strany stejně cenný, jako kdyby si společně zašli do kina.

Více než 20 procent zkoumaných jedinců uvedlo, že jejich hlavní motivací ke společnému cvičení byla snaha o větší přitažlivost ke své drahé polovičce. A stejné procento dotázaných uvedlo, že si užívají toho, když mohou svého partnera při cvičení sledovat.

Dalším důvodem, proč se partneři vzájemně podporují ve cvičení, je fakt, že si chtějí udržet zdravější životní styl. Konkrétně 22 procent z respondentů chce díky párovému cvičení zůstat v lepší kondici a podobné číslo vyšlo taky u dotázaných, kteří chtějí společným tréninkem snížit úroveň každodenního stresu.

Vyměňte kavárnu za fitko

Z výzkumu rovněž vyšlo, že více než jeden pár z pěti jezdí společně na kole a 15 procent dotázaných spolu hraje tenis. A existuje i celá řada dalších společných aktivit.

„Je zajímavé zjistit, že tak vysoký podíl Britů cvičí se svými partnery. Zejména, když existuje tolik pozitivních výsledků spojených s párovými aktivitami,“ uvedl sportovní manažer Decathlonu Joshua Gutteridge. „Pokud vás někdo během tréninku motivuje a bude vás tlačit do větších dálek, tak vám rychleji pomůže splnit fitness cíle,“ dodal.

Jestli se se svou drahou polovičkou snažíte vymyslet, jak trávit společné chvíle, tak se zdá, že cvičení je zkrátka ideálním způsobem. Užijete si jeden druhého a zároveň ze sebe budete mít skvělý pocit. A pokud jste zrovna single a máte před sebou další rande, máme pro vás jeden tip. Zkuste vyměnit kavárnu za fitko, třeba takový krok udělá divy.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články