Maruška (22): Musela jsem ukončit kontakt s rodiči. Nechci, aby odhalili, o co je připravím

smutná žena
Zdroj: pixabay.com

Marie otěhotněla i přes užívání antikoncepce. A protože se matkou stát nechce, musela omezit kontakt se svými rodiči, o kterých se domnívá, že by jí interrupci nikdy neodpustili. S čím vším se nám svěřila?

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 25. 07. 2020 11:00

Jmenuji se Marie a je mi 22 let. Studuji vysokou školu a dva roky žiji se svým přítelem Jaroslavem (25). Nyní řeším zásadní problém. Otěhotněla jsem i přes užívání antikoncepce a dítě nechci. Přítel řekl, že se o nás postará a že se na rodinný život těší, ale já se na dítě ještě necítím.

Zjistila jsem, že jsem těhotná a přepadla mě panika

Před měsícem jsem si kvůli meškající menstruaci udělala těhotenský test a ten byl pozitivní. Začala jsem panikařit! Dítě jsem rozhodně neplánovala. Je mi teprve 22 a chci dokončit studium. Na tom jsem si vždycky zakládala. Přítel mi řekl, že by problém neměl, a zvládl by se o nás postarat. Ale já mám na to jiný názor.

Rodiče by mi moje rozhodnutí nikdy neodpustili

S rodiči jsem vždycky vycházela skvěle, ale kvůli tomuto problému jsem s nimi musela omezit kontakt na minimum. Nechci, aby mi vyčítali, že jsem je připravila o vnouče. I když jim na mém vzdělání vždycky záleželo, rodina je pro ně na prvním místě a obávám se, že potrat by mi neodpustili. Tak jsem se od nich na čas, než to vyřeším, odstřihla. Zůstáváme ve spojení jen přes telefon, a i tak mám co dělat, abych se kolikrát nerozbrečela.

Celá situace je velmi náročná a přítele to moc mrzí, ale já vím, že momentálně dělám tu nejlepší možnou věc. Už jsem objednaná na interrupci a popravdě se klepu hrůzou, ale nemohu jinak. Přítel chápe, co prožívám, ale psychika pracuje u nás obou. Snad to spolu překonáme.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články