Bolestivá menstruace. Lze ji utišit i jinak, než prášky

Bolestivá menstruace trápí velké procento žen
Zdroj: Pixabay.com
Spousta žen při svých dnech trpíNepříjemné dny čeká ženu každý měsícPomůže i lehké cvičení a meditace.Nebo banány+ 1 fotka+ 2 fotky

Menstruace. Strašák. který straší každý měsíc ženy na celém světě. K otravnému krvácení se většinou, bohužel, přidává i bolest podbřišku a u někoho zvracení. Chemie není pro tělo nic dobrého. Menstruační bolesti lze zvládnout i bez prášků

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 06. 03. 2018 23:02

Každá žena vnímá svou menstruaci jinak. Někoho totálně složí obrovské a křečovité bolesti břicha a někdo o tom ani neví. Procento trpících žen je ale i tak stále vyšší, než netrpících. Kde a proč se bolest při krvácení vrací a jednoduše to bolí, s jistotou nevědí ani sami lékaři a vědci. Jestliže jsou ale bolesti opravdu velice nesnesitelné a zasahují ženě do každodenního života, je dobré navštivit lékaře, protože to už moc normální není. 

Stejné je to se sílou krvácení. Velice silné a nepřestávající krvácení signalizuje nemoc, nebo dokonce i rakovinu. Špatné také je to, když se menstruace nedostaví vůbec. 

Čemu se vyvarovat

Pozor na nadýmání. Bolavé břicho od menstruace a ještě k tomu plné plynů není zrovna moc ok. Vyvarujte se jídel, které nadýmají. Od nadýmání pomáhá konzumace vitamínu B6, který naleznete například v banánech.

Nepijte, raději abstinujte 

Alkohol rozšiřuje cévy a dělá člověka celkově citlivějšího. Povolená je sklínka vína denně. Raději se dejte pořádně silný bylinkový čaj. 

Kofejn je zabiják

Kofejn je velice dobrý "nakopávák." Jeho povzbuzující účinky ale v tomto stavu není příliš dobrý, protože zvýrazňuje bolest a dráždí sliznici. Jestliže jste na kafi velkým závislákem a den bez silné kávy pro vás nemůže začít, nahraďte kávu meltou.

Co zmírní bolest

- Naplňte láhev teplou vodou a přiložte si ji k bolavému břichu a na záda.

- Ve svém jídelníčku se zaměřte na potraviny s velkým obsahem železa.

- Jestliže je bolest opravdu velká, kupte si v lékárně léky specializující se pouze na menstruační bolest. Paralen apod. vám budou po jeho spolknutí zbytečně zatěžovat ledviny.

- I antikoncepce pomáhá. Působí tak, že potlačuje ovulaci a tělo si tak myslí, že je těhotné. Zastavuje tedy přirozenou menstruaci a spouští "falešné" krvácení, které tolik nebolí.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články