3 zaručené tipy, jak předejít bolestivé menstruaci

Vaše nálady mohou mít velké výkyvy.
Zdroj: Pixabay.com
Menstruace není pro ženu nic příjemného.S bolestí břicha se dá bojovat různými způsoby.Jednou za měsíc čeká ženu nepříjemné období.Jedním ze šetrných způsobů k přírodě je menstruační kalíšek.+ 2 fotky+ 3 fotky

Oněch pár dní v měsíci je pro každou ženu čiré utrpení. Pokud nečekáte miminko a pravidelně menstruujete, první dny cyklu jsou většinou provázené nepříjemnou bolestí břicha. Na utišení, nebo alespoň zmírnění bolesti, si můžete vzít prášky, ale v pokračujícím trendu posledních let se stále častěji uchylujeme k přírodním zdrojům a lékům.

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 13. 08. 2018 17:38

Jedním z nich je zaručeně kontryhel obecný – bylinka, která má pozitivní vliv na všechny gynekologické problémy. Nejen, že vám uleví od křečí, kvůli kterým kolikrát nemůžete dělat v podstatě nic, ale je i protizánětlivý. Čaj z kontryhelu menstruaci zmírní a vaše břicho se na čas odmlčí.

Další přírodní cestou je teplá voda. Termoláhev, kterou snadno seženete v mnoha kamenných obchodech i na e-shopech, jednoduše přiložte na podbřišek a během chvilky pocítíte, jak bolest ustupuje. Tato metoda je vhodná před spaním, kdy se nemusíte bát, že byste se vzbudila kvůli plnému měchýři čaje z kontryhelu. Termoláhve mají různé podoby, váš výběr může být pestrý a zvolit si můžete od medvěda přes tygra až po tučňáka. Alternativou je i nahřívací plyšák do mikrovlnné trouby.




Pokud je vaše břicho nadmuté, běžte se projít. Povalování se celý den v posteli vám neprospěje a pohyb bude mít na váš organismus blahodárný účinek. Kratší procházka vám zvedne náladu, i přivede na jiné myšlenky, které bývají v „těchto“ dnech krajně pochmurné.


V neposlední řadě můžete předejít křečím i dodržováním správné stravy. Je přirozené, že budete mít chuť na sladké, ale právě zvýšený příjem cukrů vám vaší periodu nezpříjemní. To stejné platí o soli, alkoholu, ale i kynutém pečivu, které vám neprospívá ani za „normálních“ okolností, natož když je vaše tělo i nálada vzhůru nohama.


Pokud ani jeden z výše uvedených způsobů nepomáhá, je tu možnost vzít si prášek. Pamatujte ale, že vaše tělo si hříchy pamatuje. Je dost možné, že vám to vrátí, nebo alespoň připomene. Například tím, že po nějakém čase už nebude na prášky reagovat. Jestliže je bolest za hranou únosnosti, nemá smysl se trápit doma, ale je na místě vyhledat lékaře.


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články