Mariana (26): Myslela jsem si, že jsem těhotná. Přítelova reakce mě naprosto odrovnala

Mariana (26): Myslela jsem si, že jsem těhotná. Přítelova reakce mě naprosto odrovnala
Zdroj: Freepik

Zpožděná menstruace nemusí automaticky znamenat těhotenství, přesto většina žen sáhne při několikadenním zpoždění po testu. Ani Mariana není v tomto směru výjimkou.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 09. 08. 2021 13:00

Se svým přítelem Patrikem (25) chodím tři roky, bydlíme spolu už nějaký čas a mně se donedávna zdálo, že je perfektní. Mám ho od první schůzky opravdu moc ráda a vím jistě, že on totéž cítí ke mně. Nikdy jsem nepostřehla žádnou jeho špatnou stránku. Vždy byl milý a ohleduplný, tedy až doteď.

Zpozdila se mi menstruace

Před měsícem se všechno začalo sypat, a to hodně. Většinou dostávám menstruaci pravidelně. Za třináct let, co ji mám, se mi zpozdila snad jenom dvakrát. Proto když jsem na ni minulý měsíc pár dní marně čekala, začala jsem mít obavy.

S přítelem si dáváme pozor, nechráněný sex jsme neměli, tak co by to mohlo být? Honily se mi hlavou myšlenky. Všechny příznaky, co jsem na sobě pozorovala, napovídaly, že bych ji měla každým dnem dostat. Ale nic se nedělo. Když jsem měla čtvrtý den zpoždění, rozhodla jsem se to řešit.

Šla jsem si koupit těhotenský test

Koupila jsem si těhotenský test. Především abych se ujistila, že nejsem těhotná. Už v tu chvíli, kdy jsem ho v drogérii kupovala, se mi hlavou honily další představy: „Nejsem na dítě připravená, s Patrikem jsme o něm nikdy nemluvili. Co když bude test pozitivní?“ Byl to naprostý uragán myšlenek a s tím jsem přišla domů.

Jen jsem dorazila, sedla jsem si v kuchyni na židli. Neměla jsem sílu si ten test udělat, strašně jsem se bála. Několik minut po mně přišel Patrik. „Copak tady tak smutně sedíš?“ zeptal se, když jsem ho nepřišla přivítat.

Přítelova reakce mě dost zaskočila

„Mám zpoždění,“ odpověděla jsem mu a myslela si, že mu to dojde. Nedošlo, a tak jsem mu to celé musela vysvětlit. „A co s tím budeš dělat, když budeš těhotná?“ zeptal se mě. „Co já s tím budu dělat? Snad co s tím budeme dělat my. Je ti snad jasné, že by to dítě bylo i tvoje?“ naštvala jsem se. „Tak přece je jasné, že my dítě nechceme,“ odpověděl mi Patrik.

Jeho reakce mě zaskočila. Jak to, že my dítě nechceme? Nikdy jsme se o tom nebavili. Co když já ho chci? To by mě opustil, kdyby test vyšel pozitivně? To jsem si o něm nemyslela, že by mě v takové situaci nechal ve štychu. Doufala jsem, že se o něj mohu opřít. Nakonec jsem si test udělala a vyšel negativně. Těhotná nejsem, ale můj vztah s Patrikem už je navždy poznamenán touhle situací.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články