Jáchym (33): S přítelkyní jsme se shodli, že nechceme děti. Netušil jsem ale, jak se to vyvrbí

Jáchym (33): S přítelkyní jsme se shodli, že nechceme děti. Netušil jsem ale, jak se to vyvrbí
Zdroj: Freepik

Mít děti je snem většiny lidí. Těší se na ně, milují je a budou pro ně naprosto vším. Přesto se najdou tací, kteří to tak nemusejí mít nastavené. Děti je nezajímají a nechtějí je. Jáchym byl taky takový, než se jeho kamarád stal otcem.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 08. 06. 2021 10:00

S Romanou (35) žiji přes pět let. Seznámili jsme se prostřednictvím našich společných kamarádů. Už když jsem ji poprvé uviděl, padla mi do oka. Byla krásná, inteligentní a já věděl, že tuhle holku prostě musím mít.

Shodli jsme se, že děti nechceme

Naše schůzky se vyvedly a začali jsme spolu chodit. Náš vztah se vyvíjel slibně a po půl roce jsme spolu začali bydlet. To se záhy ukázalo jako velká výzva. Často jsme se hádali kvůli kravinám, ale nakonec jsme se spolu sžili a vše se vrátilo do starých kolejí.

Samozřejmě po nějakém čase došla řeč i na děti a společnou budoucnost. Oba jsme se shodli, že potomky nechceme. A dál jsme o tom nemluvili. Nikdy jsem doopravdy o děti nestál, malé děti jsem nikdy neměl moc v lásce. Nechápal jsem, proč si lidé na sebe šijí bič v podobě rodičovství.

Já ale změnil názor

Před půl rokem se ale narodilo dítě mému nejlepšímu kamarádovi Kryštofovi a já začal o svém rozhodnutí pochybovat. Kryštof s přítelkyní byli tak šťastní! Začal jsem jim závidět. Chtěl jsem tohle také zažít. A tak jsem rychle přehodnotil svůj názor na děti. Dítě jednou chci a zavedl jsem na toto téma řeč i s Romanou.

„Miláčku, změnil jsem názor, chtěl bych dítě. Podívej se, jak je teď Kryštof šťastný,“ řekl jsem jí. Její odpověď mě ale nepotěšila. „Vždyť víš, jaký na to mám názor, ke mně se prostě děti nehodí. Nemám je ráda a nerozumím jim. To dítě by jen trpělo, kdybych byla jeho matkou. Neměla bych na něj trpělivost ani chuť se mu věnovat“ odpověděla mi.

Nevím, co mám dělat

Mrzí mě, co si myslí. Opravdu bych chtěl jednou mít děti. Proto se mi v hlavě pořád honí otázka, zda Romana někdy změní názor. Mám ji opravdu moc rád. Nechci se s ní rozejít jen kvůli tomu, že nechce být matkou.

Mám na ni dál naléhat, nebo ji nechat, ať si to rozmyslí sama? Jsem vážně v koncích...

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články