David (39): Kvůli ženě jsem udělal velké životní změny. To jsem ještě netušil, jak se mi odvděčí

David (39): Kvůli ženě jsem udělal velké životní změny. To jsem ještě netušil, jak se mi odvděčí

David by se pro svoji bývalou manželku rozkrájel. Všechno, co po něm kdy žádala, splnil. Myslel si, že ho miluje, a o to větší šok pro něj byl, když zjistil, že se s ním chce rozvést.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 23. 04. 2021 13:00

S Věrou jsem se oženil před pěti lety. Potkali jsme se v práci, a protože jsem v té době byl ženatý, scházeli jsme se dlouho tajně. Neměl jsem výčitky z toho, že jsem svou tehdejší manželku podváděl, náš svazek už byl delší dobu na odpis. Stále jsme se hádali a panovala mezi námi nepsaná dohoda, že si každý můžeme dělat, co chceme.

Kvůli ní jsme se přestěhovali na vesnici

Po nějaké době můj nemanželský vztah s Věrou vyšel najevo. Své tehdejší manželce jsem o něm řekl sám, chtěl jsem se totiž znovu oženit. Věra byla úžasná, vždy hýřila vtipem a pokaždé, když jsem ji viděl, jsem věděl, že s touhle ženskou chci strávit zbytek života. Požádal jsem proto o rozvod a zanedlouho se znovu oženil. Doufal jsem, že už naposledy.

Když jsme po svatbě přemýšleli, kde budeme bydlet, přistoupil jsem na Věrčinu prosbu odstěhovat se co nejdál od současného bydliště. Argumentovala tím, že se mnou chce začít nový život někde, kde nás nikdo nezná. Nejdřív jsem byl proti, stěhování by pro mě znamenalo dlouhé dojíždění do práce, ale nakonec jsem svolil. Odstěhovali jsme se do malé vesničky, kde bydlelo jen pár starousedlíků.

Po čtyřech letech se jí tam přestalo líbit

Náš život tam probíhal idylicky. Líbilo se mi, jak všechno plyne pomaleji oproti shonu velkoměsta. Našli jsme si tam taky velmi dobré kamarády z vedlejšího domu. Byli to dva bratři, kteří na vesnici strávili celý život. Bylo jim něco kolem 50 let, nikdy se neoženili, ani se nikdy neodstěhovali z rodného domu. Jediné, kam dojížděli, byla nedaleká práce v továrně.

Já s Věrou jsme se jich ujali. Vždy, když manželka napekla, nosili jsme jim na ochutnání. Také jsme je zvali na různé akce jako například víkendové grilování. Život na vesnici jsem si moc oblíbil, a proto mě dost překvapilo, když za mnou Věra přišla, že se jí tady nelíbí a chce se odstěhovat. Nechápal jsem proč, myslel jsem si, že se jí tam líbí stejně jako mně, ale jelikož jí neumím říct ne, tak jsme se stěhovali podruhé.

Najednou mě opustila

Po pár měsících na nové adrese jsem přišel jednoho dne z práce domů a Věra měla sbalené kufry. Řekla, že mě opouští a že už požádala o rozvod. Nechápal jsem, co se děje. Vždyť jsem jí se vším vyšel vstříc. Dvakrát jsem se kvůli ní stěhoval, ale jí to bylo zřejmě málo.

Nechápal jsem, co se stalo. Až nedávno jsem ji potkal. A to ve společnosti jednoho z našich bývalých sousedů z vesnice. V tu chvíli mi všechno došlo, ona mě s ním celou dobu podváděla! Nemohl jsem uvěřit, že jsem jí tak hloupě naletěl.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články