Olga (26): Svého přítele miluji nade vše. Je tu ale jedna věc, na které může náš vztah ztroskotat

Olga (26): Svého přítele miluji nade vše. Je tu ale jedna věc, na které může náš vztah ztroskotat
Zdroj: Freepik

Vést společenský život je často náročné. Obzvlášť, když partnery dělí výrazný věkový rozdíl, který může přinést četné nepříjemnosti. Olga by o tom mohla vyprávět své.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 29. 07. 2021 10:00

Na úvod bych ráda podotkla, že svého přítele miluji, nikdy bych ho za nikoho nevyměnila, ale jsou situace, kdy bych si přála, aby byl věkový rozdíl mezi námi menší nebo abych si našla někoho mladšího.

V obchodě mě oslovil výrazně starší muž

S Tomášem (59) jsme se seznámili v obchodě. Když jsem nakupovala, z kabelky mi vypadl mobil a Tomáš byl takový gentleman, že ho zvedl a podal mi ho. Dal se se mnou do řeči a po chvíli mě pozval na rande. Jelikož jsem v tu dobu byla sama a prožívala těžké chvíle po rozchodu, souhlasila jsem. „Aspoň si rozšířím obzory,“ myslela jsem si.

Tomáš mi na rande úplně učaroval. Byl chytrý, milý a vtipný, když pak navrhl, že bychom se mohli znovu sejít, souhlasila jsem. Byla jsem jím opravdu nadšená. To proběhlo před dvěma lety, od té doby se toho hodně změnilo.

Každý víkend jsme něco podnikali

Po roce jsme spolu začali bydlet a já byla zamilovaná stejně jako na začátku. Ale naneštěstí začaly první problémy a nemohlo za to nic jiného než náš věkový rozdíl. Seznámila jsem Tomáše s mými přáteli, a protože jsem vcelku akční člověk a jsem skoro každý víkend někde pryč, brala jsem ho s sebou.

Tu jsme šli na bowling, jindy do kina nebo jsme spolu s kamarády zkoušeli různé únikové hry či virtuální realitu. Často se stávalo, že jsme odjeli na celý víkend na nějaký výlet nebo na vodu. Avšak na Tomášovi začalo být znát, že mu to není po chuti.

Přítel přiznal, že už na to není

Jednou jsem se ho zeptala, co se děje. „Olgo, víš, já už nejsem nejmladší. Celý víkend pryč prostě být nechci, už potřebuju svůj klid. Jsem po práci unavený a častokrát se mi nechce jít do kina. Dělám to jen proto, abych ti udělal radost. Chápu, že ty jsi mladá a je to pro tebe důležité. Já však potřebuju něco jiného,“ řekl mi narovinu.

Byla jsem zaskočená tím, co mi pověděl. Myslela jsem si, že je ve společnosti mých přátel spokojený, ale na druhé straně jsem jeho názor pochopila. Od té doby chodím skoro na všechny akce sama. Tomáš zůstává doma a užívá si pohodu, zatímco já pařím a blbnu s kamarády. Zatím nám to takto vyhovuje. Uvidíme, jak dlouho to vydrží.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články