Alena (25): Přátelé mě z naprosto bizarního důvodu vyloučili z party. Asi si budu muset najít chlapa

Alena (25): Přátelé mě z naprosto bizarního důvodu vyloučili z party. Asi si budu muset najít chlapa
Zdroj: Freepik

Alena řeší hned několik problémů. Její kamarádi ji přestali zvát na společné akce, a navíc je stále nezadaná. Nedávno zjistila, že tyto dvě věci spolu úzce souvisejí.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 04. 07. 2021 10:00

Jsem již přes dva roky nezadaná. Poslední vztah nedopadl nejlépe, a tak se do žádného dalšího nehrnu. Nevadí mi to a užívám si plnými doušky svobody. Ráda cestuji, chodím na výlety a čas strávený o samotě mi nevadí. Naneštěstí v posledních několika měsících jsem zjistila, že se mi moji přátelé začínají vyhýbat.

Všichni si našli partnery

Už na střední škole jsem se seznámila s partou lidí a naše přátelství vydrželo vzdor všem životním změnám dodnes. Vídáme se aspoň jednou měsíčně. Nejdříve jsme pravidelně chodili do restaurací, pak jsme se kvůli covidu setkávali vždy u některého z nás doma.

Jak postupně šel čas, všichni z mých kamarádů si nacházeli drahé polovičky. Z původní skupinky šesti lidí se tak stala skoro dvanáctičlenná parta. Kamarádi i kamarádky si partnery nacházeli v zaměstnání, na škole nebo jiným způsobem. Nakonec jsem zůstala jediná nezadaná. Nikdy mi to nepřipadalo jako hendikep. Až doteď.

Scházejí se beze mě

Je tomu tak měsíc, co jsem zjistila pravdu. Už nejsem mezi nimi vítaná. A důvod je prostý, nejsem zadaná. Již před půl rokem jsem si začala všímat, že se postupně s kamarády odcizujeme. Často se bavili o společných aktivitách, o kterých jsem neměla ani tušení, že proběhly. Tyto zmínky byly pořád častější a mně to začalo vrtat hlavou. Co je se mnou za problém a proč mě mezi sebe přestali brát?

Vadí jim, že jsem single

Zeptala jsem se na to kamarádky Evy, se kterou se známe už od základky. Její odpověď mě zaskočila. „Je nám tě líto, Aleno. Mrzí nás, že jsi stále nezadaná a přijde nám, že si mezi páry připadáš nepatřičně a nebaví tě to s námi. Proto jsme se rozhodli tě na některé společné akce nezvat,“ poznamenala. To jsem opravdu nečekala, nikdy by mě nenapadlo, že mým přátelům bude vadit, že jsem singl.

Nevím, co tedy mám dělat. Najít si přítele, nebo jim říct, aby mě přestali vylučovat ze svých setkání? Nikdy jsem od nich necítila žádný tlak, abych si našla partnera. Tedy až doteď. Jejich přístup k mému soukromí mě mrzí, ale o kamarády přijít nechci.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články