Aneta (27): Tchyně mi kontrolovala lékárničku. A měla pro to dost otřesný důvod

Aneta (27): Tchyně mi kontrolovala lékárničku. A měla pro to dost otřesný důvod
Zdroj: https://www.freepik.com/

Aneta si našla dokonalého přítele. Jediným problémem v jejich vztahu je tchyně. Nejenže Anetu do rodiny nikdy nepřijala, ale svoje pohrdání synovou partnerkou dotáhla ke zcela trapnému bodu. Co provedla?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 11. 02. 2021 06:30

S přítelem jsem se seznámila vcelku tradičně. Pracuji jako realitní makléřka a potkali jsme se v práci. Hledal totiž bydlení a najal si mě, abych mu pomohla. V té době jsem ještě netušila, že hledám byt, ve kterém budu nakonec bydlet i já.

Chladné přijetí od jeho rodiny

Po pár schůzkách jsme spolu začali chodit. Okouzlil mě svým vtipem i chytrostí. Přesně tak jsem si vždycky představovala ideálního partnera. Za pár měsíců jsme se k sobě i nastěhovali. S tím nevyhnutelně přišla i dlouho odkládaná návštěva u jeho rodičů.

I když jsem se snažila co nejlépe zapůsobit, nepovedlo se. Hned ve dveřích mě místo vřelého přijetí čekaly jen otrávené obličeje. Konverzace u oběda vázla a zdálo se mi, že prožívám ty nejhorší a nejdelší chvíle v životě. Neměla jsem tušení, co jsem stihla pokazit tak brzo. Přítel, když jsem se ho ptala, co jsem udělala špatně, mi řekl, že to jsou prostě jeho rodiče. Nikdo jim není dost dobrý.

O tom jsem se přesvědčila sama. Často slýchávám, že jsem moc rozhazovačná, arogantní a panovačná. Jízlivých poznámek se snažím nevšímat, protože můj vztah s přítelem je dokonalý. Vím, že s tímto mužem chci strávit zbytek života, a zdá se mi, že to oba cítíme stejně.

Všetečná návštěva

Můj přístup k jeho rodičům se změnil po jedné z jejich návštěv. Snažila jsem se připravit dokonalý oběd tak, abych se jim konečně zalíbila. Všechno běželo nad očekávání dobře. Říkala jsem si, že by mě konečně mohli přijmout do rodiny. To jsem ale ještě nevěděla, že moje pocity nemohou být vzdálenější od pravdy.

Po tom, co jejich návštěva skončila, jsem šla do koupelny a zjistila jsem, že můj šuplík s léky je vyndaný. A něco v něm chybělo, na pračce jsem pak našla plato s antikoncepcí. Přitom jsem si byla jistá tím, že jsem ho tam určitě nedávala. V tu chvíli mi bylo hned jasné, kdo v tom má prsty. Příteli jsem řekla svoje podezření a ten slíbil, že se své matky opatrně zeptá.

Být matkou se ode mě nečeká

A tak se zeptal. Skoro bych teď byla raději, kdybych se pravdu nikdy nedozvěděla. Tchyně mu znovu zopakovala, že si nepřeje, aby se mnou chodil, natož aby si mě vzal. Navíc mu prozradila, proč se mi hrabala v šuplíku. Prý se chtěla ubezpečit, že beru antikoncepci. Představa, že bych byla matkou jejích vnoučat, ji děsí. Chtěla se ujistit, že neplánujeme děti.

Když mi to potom přítel převyprávěl, byla jsem zděšená. Přemýšlím, že schválně antikoncepci přestanu brát, stejně o dětech uvažujeme. Moje tchyně se se mnou jako s matkou svých vnoučat bude muset zkrátka smířit.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články