Rastislav (47): S mojí ženou se nedalo vydržet. Když jsem ale požádal o rozvod, sdělila mi nečekanou věc

Rastislav (47): S mojí ženou se nedalo vydržet. Když jsem ale požádal o rozvod, sdělila mi nečekanou věc
Zdroj: Freepik

Rastislav se poslední roky cítil v manželství nešťastný. Žena na něm pořád hledala mouchy. Jednoho dne mu proto bouchly saze. Rozhodl se požádat o rozvod, jenže manželka ho zaskočila neradostnou novinou.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 04. 07. 2021 12:00

Někdy se stane, že ze vztahu láska a něha vyprchají. Když jsem si Stáňu (43) bral, myslel jsem si, že to nebude náš případ. Jenže víc než dvacet pět let manželství udělalo svoje. Dnes už ji nemůžu ani cítit.

Manželka se mi zprotivila

Pořád jsem si říkal, že je to jen nějaká krize, která odejde stejně rychle, jako přišla. Pomalu ale jistě se mi moje manželka začala protivit. Nejprve věčným opravováním činností, které jsem provozoval. Jakmile jsem něco udělal, už za mnou stála a nadávala. Na jaře jsem třeba vymaloval. Stáňa trvala na tom, aby schodiště do patra mělo fialovou barvu.

Nenechala si vymluvit, že to bude příliš tmavé. ,,Já chci prostě fialovou,“ mlela pořád dokola. Dobře. Tak jsem šel a koupil fialovou barvu. Co myslíte? Když to za dva dny uschlo, nezdálo se jí to. ,,Ty, Rosťo, je to nějaké tmavé. Dala bych tam raději bílou,“ pronesla, jako bych to předtím neříkal.

Podle ní jsem si neuměl poskládat oblečení do skříně. Měla i svůj grif na to, jak mám venčit psa, vařit guláš nebo jezdit autem. Zkrátka a dobře, podle manželky jsem dělal vždycky všechno špatně. Poslední měsíce jsem z ní kvetl. Její největší zábavou bylo sedět u okna a sbírat drby.

Našel jsem si koníček a ten mi otevřel oči

Vždycky byla naštvaná, když jsem s ní pouliční život našich sousedů nechtěl řešit. Odjakživa jsem akční povaha. Mám rád výlety, zkouším nové věci. Uvítal jsem, když naše patnáctiletá dcera začala být samostatnější. Měla svoje kamarády, se kterými chtěla trávit čas. A já jako člověk, co si pamatuje na své mládí, jsem to chápal.

Stáňa prudila ale i do Terky. Neustále nám oběma stála za zadkem a kritizovala. Zapříčinilo to akorát to, že Terka byla doma minimálně. A já vlastně také. Začal jsem se aktivně věnovat golfu. Doma mě nic nedrželo. Určitě ne jízlivé řeči mojí manželky. Takže jsem si začal žít tak trochu po svém. To se Stáně samozřejmě nelíbilo.

K tomu všemu, co dělala, se přidalo ještě ustavičné volání a výčitky, že nejsem doma. Naše manželství připomínalo zavřenou zavařovačku, v níž se nedalo dýchat. Díky svému koníčku jsem se seznámil s Bárou. Byla to aktivní skoro padesátnice, která se ještě necítila na to, že patří do starého železa. Stali se z nás parťáci.

Chtěl jsem rozvod, tak si žena vymyslela rakovinu

Stáňa něco vytušila. Tak jsem jí řekl, jak se věci mají. ,,Ty chceš pořád sedět doma, což mě nebaví. Bára je jen kamarádka, která mi rozumí. Nevěru za tím nehledej. Kdybys byla co k čemu, mohli jsme chodit na golf spolu,“ vyčetl jsem jí. Má slova Stáňu neuklidnila. Hádky a výčitky jsem měl denně na stole. Sama Terka mi řekla, jestli nebude lepší, abychom šli s mámou od sebe.

Půl roku jsem nad tím dumal, až mě k tomu Stáňa svým jednáním donutila. Když jsem před ní zmínil rozvod, vyhrkly jí slzy: ,,Já mám rakovinu. Nesmíš odejít.“ Byl to šok. Nic takového jsem nečekal. Golf jsem hodil za hlavu a věnoval se manželce. Po roce jsem zjistil, že si to celé vymyslela. Dodnes nechápu, jak toho byla schopna. Teď už můžu konečně volně dýchat.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články