Mirek (42): Žena tak dlouho soutěžila s kolegyní, kdo dřív zhubne, až jsme přišli skoro o všechno

Mirek (42): Žena tak dlouho soutěžila s kolegyní, kdo dřív zhubne, až jsme přišli skoro o všechno
Zdroj: Freepik

Mirek se musel dlouho dívat na to, jak se jeho žena ničí. Po vzoru své kolegyně zkoušela každý půlrok jinou dietu. Mirkovi na tom vadily dvě věci. To, že to stálo hodně peněz. A také měl strach o Maričino zdraví.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 27. 06. 2021 10:00

Já chápu, že ženy prahnou po tom být dokonalé. Chtějí mít hubené nohy, hřívu jako kůň a prsa jako Pamela Anderson. Moje manželka není výjimkou. Už rok a půl mění diety jako ponožky, až mi z toho jde hlava kolem.

Manželčina kolegyně začala hubnout

Marika (38) byla vždycky víceméně obyčejná holka. To nemyslím nijak zle. Spíš v tom smyslu, že nepotřebovala vyčnívat z davu. Nepotřebovala k životu výstřední oblečení ani umělé nehty. Měl jsem ji vždy rád za to, že si nehraje na něco, co není. Jenže před dvěma lety přišla změna. Marika přestala být sama se sebou spokojená.

Dobře, uznávám, že po dvou dětech, které přivedla na svět, lehce nakynula. Zadek měla jako meloun a místo břicha tři pneumatiky. Nikdy jsem po ní ale nevyžadoval, aby byla hubená. Já ji měl skutečně rád takovou, jaká byla. Nikoliv proto, jak vypadala.

Jenže pak k Marice do práce nastoupila nová kolegyně. Martina je stejně stará jako moje žena. Ty dvě si hledaly, až se našly. Manželka k Martině začala vzhlížet. Jakmile přišla s něčím novým, Marika to musela mít taky. Vše se točilo převážně kolem hubnutí. ,,Představ si, že Martina drží už měsíc nízkosacharidovou dietu. Zhubla neuvěřitelných pět kilo. Za měsíc! Chápeš to?“ lamentovala nad tím zázrakem.

Manželka propadla kouzlu diet

Ani jsem se nenadál a už jsme doma měli ,,výhodné“ balíčky pro držení stejné diety. Málem mi vypadly oči z důlku, když jsem zjistil, kolik ta srandička stála. Během plnění takové diety musíte dodržovat přísná pravidla. Musíte si přesně hlídat gramáž zeleniny. Pozor ale! Jen zelené, protože je tam chlorofyl a málo sacharidů. S Martinou se tři měsíce nedalo mluvit.

Byla podrážděná, ze začátku dost unavená. Ovšem výsledek byl neskutečný. Shodila patnáct kilo. Dost podobně na tom byla i moje peněženka, jen v přepočtu na tisíce. Nicméně se zdálo, že Marika je spokojená. Váhu si ovšem udržela jen dva měsíce. Začala se stravovat stejně jako předtím a dostavil se jojo efekt. To bylo doma hned zle.

Zachránila ji ale zase úžasná Martina. Tentokrát přišla s krabičkovou dietou. Díky ní kolegyně shodila krásných osm kilo. Co si myslíte? Marika nemohla zůstat pozadu. Ihned si objednala kúru na čtvrt roku. Tato dieta byla sice míň striktní než ta předchozí, ale v přepočtu na peníze to bylo něco šíleného. Ty dvě se předháněly v tom, kolik kilo shodí.

Málem ji to stálo zdraví

Jedno se Marice nedalo upřít. Vždycky všechno dodržovala, protože vidina toho, že je z ní hubeňour, ji hnala dopředu. Bohužel, nikdy si nedokázala váhu dlouhodobě udržet. Vystřídala snad všechny možné diety. Počínaje zmíněnou nízkosacharidovou, přes krabičkovou až po Dukanovu. Co jsem stihl ještě postřehnout a vnímat, byl její pokus o veganství.

Ve všem se točily peníze. Už jsem toho začínal mít dost. Jenže nemělo smysl jí něco říkat nebo nedej bože zakazovat. Doma to znamenalo jen hádky a údajné nepochopení z mé strany. Marika byla umanutá a slepá vůči tomu, že už to ani není zdravé. Když se jednoho dne ocitla v nemocnici pro podezření na selhání ledvin, rozsvítilo se jí.

Způsobila si zdravotní potíže. A to jen proto, že se hnala za dokonalou postavou. Dnes už ví, že to za to nestojí. Jen je škoda, že na to nepřišla dřív. Prosím vás, ženský, neblbněte!

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články