Františka (51): Manžel se pořád uculoval nad telefonem. Když jsem zjistila proč, málem jsem dostala infarkt

Františka (51): Manžel se pořád uculoval nad telefonem. Když jsem zjistila proč, málem jsem dostala infarkt
Zdroj: Freepik

Františka žárlila na manžela celý život. Vždycky se kolem něj motaly ženy různého věku. To byl také nejčastější důvod jejich hádek. Před padesátkou to najednou ustalo. Zdálo se, že už bude klid. To by ale Rosťa nesměl dostat chytrý telefon.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 07. 2021 10:00

S Rosťou (56) jsme za těch skoro třicet let manželství prošli různými krizemi. Vždycky jsem na něj žárlila. Pořád se kolem něj motaly ženy. Nebylo se čemu divit. I v pokročilém věku byl stále sexy.

Celý život jsem na manžela žárlila

Začali jsme spolu žít už během studií na vysoké. Dva roky po skončení školy jsem otěhotněla. Dnes spolu máme syna Karla (23). I on zdědil po otci šarm a intelekt. Pustit ty dva někam spolu vždycky znamenalo problémy. Nenechali žádnou sukni bez povšimnutí. Rosťa mě uklidňoval, že o nic nejde. ,,My si tím jen zvedáme sebevědomí,“ říkával.

Jako by mě to mělo uklidnit. Vždycky, když někam vyrazili, seděla jsem doma jako na trní. Je pravdou, že svého času jsem byla také pěkné kvítko. Něco na tom nevinném flirtu přeci jen bylo. Ten pocit vzrušení a toho, že někoho lákám, mě bavil. Nikdy jsem ale nezašla příliš daleko. Věřila jsem, že i Rosťa zná hranice.

Na manžela se ženy lepily i za mé přítomnosti. V době, kdy nám bylo kolem čtyřiceti, to bylo asi nejhorší. Dost často jsem dělala žárlivé scény. Bylo mi jedno, že jsme na veřejnosti. Manžel nedokázal pochopit, že se cítím ponížená. Myslela jsem si, že se s přibývajícím věkem zklidní. Opak byl pravdou! Jako by se mu znovu zapalovala lýtka.

Fotografie nahých žen v mobilu

Čím více jsem žárlila, tím více mě provokoval. Pak to jeho flirtování a pomrkávání na cizí ženy zničehonic ustalo. Ulevilo se mi. Doufala jsem, že už mu došlo, že mu táhne na padesát a je na čase se podle toho chovat. V té době dostal od syna chytrý telefon a pronikl do světa internetu. Já tím zůstala nepolíbená.

Rosťa byl pořád na telefonu. Nechápala jsem, co na něm dělá. Na druhé straně jsem byla ráda, že nelítá za ženskýma. Bylo to to menší zlo. Pořád mu pípaly zprávy. Kolikrát se tak podivně culil. Zajímalo mě, co tam má tak zábavného. Nechala jsem si tedy od Karla také koupit chytrý telefon, abych tomu porozuměla.

I já začala brouzdat na internetu. Mělo to své kouzlo, ale ani tak mě to neuchvátilo jako manžela. Mobil mu svítil i v noci. Když bylo jasné, že tvrdě spí, vzala jsem ho do ruky a nestačila se divit, co všechno jsem tam našla. V emailu měl nespočet fotografií nahých žen a chlípných zpráv.

Nechápe, co mi na tom vadí

Zírala jsem v němém úžasu. Co to má jako znamenat? Během hodiny jsem mu prolezla mobil skrz naskrz. ,,Tak on mě virtuálně podvádí?“ špitla jsem. Co mě možná mělo uklidnit, byl fakt, že kdykoliv se některá z žen chtěla sejít, manžel to odmítl. Jenže to mi nestačilo. Při čtení jeho komentářů pod nahými fotografiemi se mi dělalo zle.

Někdy šlo i o dvacetileté holky. Nezbývalo mi nic jiného než se na to manžela zeptat. Čekala bych asi cokoliv, ale ne tohle. S ledovým klidem mi řekl, že si tak dodává sebevědomí, které po mém boku za ty roky ztratil. ,,Takže ti to vlastně přijde normální? Víš kolik ti je? Jak mi asi je, když slintáš nad nahotinkama?“ ječela jsem na něj hned z rána.

Jediné, co udělal, bylo, že si mobilní telefon zahesloval. Je mi zcela jasné, že v tom i nadále pokračuje. Nemůžu s tím nic udělat.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články