Bude to kluk, nebo holka? Domácí testy, které prozradí pohlaví miminka dřív než ultrazvuk

Bude to kluk, nebo holka? Domácí testy, které prozradí pohlaví miminka dřív než ultrazvuk
Zdroj: Freepik

Jste těhotná a toužíte co nejdříve znát pohlaví miminka, které nosíte pod srdcem? Existuje mnoho způsobů, jak to zjistit. Od těch vědeckých až po hravé domácí testy, které spíš než průkazné výsledky přinášejí spoustu zábavy. Pojďme se blíže podívat na druhou zmíněnou kategorii.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 16. 05. 2021 09:00

Podle studie, jejíž výsledky zveřejnil server ncbi.nlm.nih.gov, touží znát pohlaví nenarozeného děťátka 75 až 81 % budoucích maminek. A ty zbývající, které hrdinně odvracejí zrak od ultrazvuku, jímž lékař právě zaměřil genitálie plodu, se stejně snaží pohlaví svého děťátka odhadnout. Ať už na základě různých pověr, pocitů, intuice nebo třeba snů.

Pohlaví miminka mohou celkem spolehlivě odhalit vědecky uznávané metody, jako je již zmíněné ultrazvukové vyšetření nebo krevní test. Další možnosti nám ale mohou rovněž něco napovědět, navíc jsou daleko zábavnější a lze je provést v klidu domova. Jde například o počítání tepové frekvence plodu, čínský lunární kalendář, barvu matčiných bradavek, test s jedlou sodou a také test pomocí vlasu a prstýnku, jak ho přinesl server healthline.com.

Jak se na test pomocí prstenu připravit?

Tento test je jedním z mnoha způsobů, jak se lidé snaží podomácku zjistit pohlaví miminka. Čím se však zmíněná metoda liší od ostatní, je to, že vám navíc vyjeví počet i pohlaví všech vašich budoucích dětí. Test se dá provést dvěma způsoby, přičemž k oběma potřebujete prstýnek a svůj vlas nebo pramen vlasů, který jím provléknete.

Jak test pomocí prstenu správně provést?

Jak jsme psali výše, testovat můžete dvěma způsoby. První probíhá nad těhotenským bříškem. Lehněte si na záda a nechte partnera, kamarádku nebo člena rodiny, aby vám nad břichem podržel prsten zavěšený na vlasu. Počkejte, až se začne sám hýbat. Pokud se bude kývat zepředu dozadu, budete mít holčičku, pokud se začne točit v kruhu, půjde o chlapce.

Druhá varianta testu se provádí nad levou rukou. Výhodou je, že se díky ní nejen dozvíte, kolik dětí budete mít, ale také ji lze provést i u žen, které nejsou momentálně těhotné.

Položte levou ruku na rovnou plochu a roztáhněte prsty. Prsten na pramínku vlasů položte na hřbet ruky, následně ho za vlas zvedněte a obkružte jím (ve vzduchu) všechny prsty, jako byste si tužkou obtahovali ruku. A to od malíčku po palec a pak zase zpět. Skončíte tam, kde jste začali, prstýnek tedy držíte zavěšený nad hřbetem ruky.

Pokud se bude kývat ze strany na stranu, bude vaše první dítě holka, pokud začne kroužit, bude to kluka. Celý proces následně zopakujte, prozradí vám to pohlaví druhého miminka. Pokud se vám prstýnek nebude nad hřbetem ruky hýbat vůbec, test je u konce a znamená to, že další děti mít nebudete.

Je test pomocí prstenu spolehlivý?

Spousta lidí by vám řekla, že jim test vyšel na výbornou a i když ho zopakovali, prozradil jim stejný výsledek. Jenže jako všechny babské metody zjišťování pohlaví miminek i tato slouží spíš k pobavení než k tomu, abyste nalezli skutečné odpovědi.

Další babské metody zjištění pohlaví

Při předpovídání pohlaví miminka se nemusíte omezovat jen na výše uvedenou metodu. Můžete také zkusit změřit tep plodu pomocí přístroje AngelSounds nebo obyčejného stetoskopu. Tep nad 140 za minutu vypovídá o holčičce, pod 140 úderů za minutu mají chlapci. Někteří lidé se snaží odhadnout pohlaví miminka z tvaru těhotenského bříška. Pokud je spíše špičaté, skrývá kluka, pokud kulaté, pak holku. Pokud má navíc těhotná žena tmavé bradavky, měla by nosit chlapečka.

Bez zajímavosti není určení pohlaví děťátka podle čínského lunárního kalendáře. V tomto případě musíte znát měsíc početí dítěte a svůj lunární věk v době početí (nebo aspoň své datum narození). Pokud jste duší chemici, můžete zkusit test s jedlou sodou. Na sodu nalijte svou ranní moč. Pokud soda začne šumět nebo pěnit, čekáte chlapce, pokud hladina zůstane klidná, nosíte pod srdcem holčičku.

Vůbec nejkurióznější z babských metod je předpověď pohlaví miminka podle váhy partnera těhotné ženy. Pokud i ten přibírá, pak prý budoucí maminka čeká holčičku.

Nejlepším testem je intuice a vzdělání

Podle průzkumu z roku 2001 intuitivně poznají v 71 % případů pohlaví svého miminka matky, které studovali více než 12 let. Pokud chodily do školy let méně, trefí se jen ve 43 % případů.

Studie také naznačují, že spíše než na babské metody zjišťování pohlaví nenarozených miminek bychom se měli soustředit na své pocity, intuici a sny. Ty totiž odhalí pravdu mnohem častěji.

Zdroje informací:

healthline.com

baby-chick.com

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články