Těhotenská móda: 5 kousků, do kterých se opravdu vyplatí investovat

Těhotenská móda: 5 kousků, do kterých se opravdu vyplatí investovat
Zdroj: Freepik.com
První, do čeho se vyplatí investovat, je kvalitní podprsenka.Pokud jste milovnice džínů, postačí vám jeden skvěle sedící kousek.Oblíbenou variantou džínů v těhotenství jsou kalhoty s laclem.
Nejpohodlnější jsou ale šaty. Vybírejte takové, do kterých se vejde i bříško v devátém měsíci.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Čekáte miminko? Moc gratulujeme! Mimo jiné se teď asi snažíte vymyslet, jak naložíte se svým šatníkem na příštích devět měsíců. S jeho obměnou to nemusíte nijak přehánět. Není to ekonomické ani ekologické. Prozradíme vám, bez čeho se určitě neodejdete a co už je zbytečné.

Petra Čermáková
Petra Čermáková 05. 03. 2021 09:00

Nejprve si projděte skříň a nechte si v ní jen to, co budete moci nosit. Tedy všechny volné šaty a košile, oversized kousky a kardigany. Zbytek na pár měsíců schovejte, aby vám nepřekážel při výběru oblečení, až se vám bříško začne zakulacovat. Poté zapřemýšlejte, o které kousky budete muset šatník obohatit.

1. Opravdu dobrá podprsenka

Prsa se vám vlivem těhotenství budou výrazně měnit. Proto potřebujete takovou podprsenku, která se jim snadno přizpůsobí. A hlavně bude pohodlná. Na to si dejte obzvláště pozor. Prsa vás totiž kromě změny objemu nejspíš zaskočí i zvýšenou citlivostí, až bolestivostí. Z podprsenek vybírejte takové, které mají širší zapínaní. Volte ty bez kostic.

2. Kvalitní denimový kousek

Džíny byly a stále jsou základem šatníku. Jistě vás nepřekvapí, že vám ty vaše nejoblíbenější už na začátku těhotenství nepadnou. To je naprosto normální. Investujte proto do jednoho kvalitního těhotenského kousku. Správně vybrané džíny vám musí sedět všude. Nepropadají se v rozkroku, břišní pás vám příjemně sedí a má vůli pro bříško i v devátém měsíci.

3. Dobře padnoucí šaty pro rostoucí bříško

Ne každému jsou ale v těhotenství příjemné kalhoty. Často bývají tou správnou volbou šaty. Pokud budete nějaké těhotenské kupovat, dejte přednost těm s břišní vsadkou. Není nic horšího než si kupovat šaty jen na měsíc. Mějte vždy na paměti, že vám bříško stále poroste. Mnoho šatů se prodává rovnou jako kojicích – což je skvělé, využijete je mnohem déle. A pak je třeba můžete darovat kamarádce.

Šaty jsou velmi stylovou volbou. Přehoďte přes ně sako nebo navrstvěte triko. Z jednoho základního kousku tak vytvoříte pokaždé jiný outfit. Nebo je doplňte krátkým svetrem či džínovou bundou. Zkrátka jedny univerzální šaty a tisíc podob stylingu.

4. Volné šaty pro maximální pohodlnost

Pokud ale toužíte po skutečném pohodlí, hledejte volnější šaty. Nemusíte přitom vybírat jen z těhotenské módy, ale zvolit například oversized šaty, které využijete i později. Není nic pohodlnějšího než volné, ničím neomezující šaty i pro ty nejpokročilejší fáze těhotenství, kdy už chcete nosit jen tepláky.

5. Obyčejná bavlněná trička

Pořiďte si pár obyčejných těhotenských triček v základních barvách s dlouhým i krátkým rukávem. Stačí ale opravdu jen pár. Využijete je pod svetry, k džínům i legínám. Brzy totiž zjistíte, že z vašich stávajících už vám jaksi kouká pupík.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články