Nemilosrdné legíny: Jak nosit módní kousek, který odhalí každou nedokonalost

Nemilosrdné legíny: Jak nosit módní kousek, který odhalí každou nedokonalost
Legíny jsou velmi ošemetným kouskem, který zvýrazní jakoukoliv nedokonalost. Proto před tím než si je pořídíte zvažte, zda jste vhodný typ pro nošení tohoto kousku. Černé legíny jsou klasika. K nim pak můžete doladit téměř cokoliv. Delší sako, tuniku či košili. Pokud máte ráda extravaganci, zkuste maskáčové legíny. Nezapomeňte, že legíny s různými vzory vás budou opticky rozšiřovat. Největším módním trapasem je pokud jsou legíny průhledné. Před nákupem si tento fakt důkladně ověřte. + 3 fotky+ 4 fotky

Legíny jsou pro mnoho žen nepostradatelným kouskem, který nosí téměř při jakékoli příležitosti. A to i přesto, že stále ještě panují názory, že legíny jsou módní faux pas a nepatří nikam jinam než do posilovny. Nicméně odborníci zastávají názor, že legíny do společnosti patří, jenom je třeba se řídit několika zásadními pravidly.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 27. 05. 2020 14:00

Nezapomeňte, že legíny jsou nemilosrdné a odhalí na těle každý nedostatek. Proto si nejprve rozmyslete, zda máte na daný kousek nejen postavu, ale i věk. Rozhodně si legíny nepleťte s kalhotami. Rovněž je třeba promyslet i vhodné doplňky. Ideální bude dlouhý top, který zakryje zadeček. Naprosto nevhodné jsou legíny třeba k pouzdrovým šatům či velmi krátkým sukním.

Pozor na průsvitné materiály a velikost

Trapas nastane v situaci, kdy vám leginy budou prosvítat. Na tenhle detail při nákupu rozhodně nezapomeňte a legíny si proto vyzkoušejte. Tak si navíc ověříte, zda vybraná velikost je správná a sedí vám. Pokud si koupíte větší, budou na vás legíny plandat, v opačném případě se vám budou nevhodně zařezávat.

U legín je důležité dbát na to, jaké máte nohy. Legíny je totiž zvýrazní, a jak už jsme zmínili, upozorní na všechny nedokonalosti. Pokud vaše nožky vykazují vady na kráse, zvažte, zda jsou legíny tím pravým. Anebo zkuste upoutat pozornost na jinou část vašeho těla. Optického klamu můžete dosáhnout třeba vrstvením či zajímavým vzorem na vašem topu. Ač se to nezdá, u legín je velmi důležitá délka. Pokud si pořídíte ty s nohavicemi pod kotníky, můžete si být jistá, že vám je opticky prodlouží. Délka nad kotníky vám nohy naopak zkrátí.

Zapomeňte na divočinu

Co se týče barev, vyplatí se držet pravidla - méně je více. Více barevné kousky jsou vhodné spíše na sport a volný čas. Nejideálnější jsou černé legíny, které pak můžete zkombinovat téměř s jakoukoliv barvou. Jestliže jste fanynka výstředností, můžete sáhnout po legínách s květinovými vzory. Nezapomeňte ale, že vzory mohou vaší postavu opticky rozšiřovat. Což ne vždy je žádoucí.

Ideální vršek k legínám představují dlouhé vrstvy, tuniky, košile, kardigany či blejzry. Na kratší trička raději zapomeňte. Vhodnou obuví jsou ty s vyšším podpatkem, kotníkové boty či baleríny. Pokud budete legíny nosit častěji, smiřte se s tím, že si půjdete brzy do obchodu pro nové. Jejich životnost je totiž velmi malá. Jakmile uvidíte, že máte vytahaná kolena nebo zadek, už je raději do společnosti nenoste.

JAKÉ LEGÍNY JSOU TRENDY, ZJISTÍTE V NAŠÍ GALERII:

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články