Jiřina (28): S přítelem jsme se shodli, že půjdu na potrat. Kdybych byla tušila, jak to dopadne...

Jiřina (28): S přítelem jsme se shodli, že půjdu na potrat. Kdybych byla tušila, jak to dopadne...
Zdroj: Freepik

Jít, či nejít na potrat je na rozhodnutí každé ženy. Především pro ně bude dítě představovat novou fázi života. Proto by žádná žena neměla být do potratu tlačena ani za něj být odsuzována. Jiřina s tím má bohužel velmi špatnou zkušenost.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 14. 07. 2021 13:00

S Ondřejem (42) tvoříme pár skoro osm let. I přesto, že je o pár let starší než já, jsme si vždycky perfektně rozuměli. Už od začátku mě přitahovala jeho vyspělost, rozhodnost a inteligence. To se o mužích mého věku říct nedalo.

S přítelem nám to vzdor věkovému rozdílu klapalo

Když jsme spolu začali chodit, měla jsem trochu obavy, jak náš vztah přijme moje i jeho rodina. Velkou roli u nás hrál právě velký věkový rozdíl. Moji rodiče náš vztah nevzali úplně nejlépe. Mysleli si, že mě Ondřej jenom využívá, ale když po několika letech zjistili, že mě opravdu miluje, s naším vztahem se smířili.

Proto pro mě bylo vždy příjemné navštěvovat Ondřejovu maminku. Byla moc milá, měla mě ráda a já si celou dobu myslela, že lepší tchyně nemůže existovat. Bohužel jsem se v tom dost zmýlila.

Neplánovaně jsem otěhotněla

K naší zásadní rozepři došlo vcelku nedávno. Před pěti měsíci jsem zjistila, že jsem těhotná. Já ani Ondřej jsme dítě neplánovali. Doteď nemůžeme pochopit, jak se to mohlo stát. Při sexu vždy používáme kondom a snažíme se si dávat pozor.

V současnosti nejsou děti naší životní prioritou. Každý máme dobrou práci, která nás naplňuje. Nezačaly nám ani tikat biologické hodiny, tak proč si dítě pořizovat? Po debatě jsme se shodli, že půjdu na potrat. Nebylo mi to líto. Věděla jsem, že dělám správné rozhodnutí.

Tchyně mi nedokáže odpustit potrat

Měsíc potom, co jsem potrat podstoupila, jsme jeli na návštěvu k Ondřejově mamince. Chtěli jsme s ní chvíli pobýt a popovídat si. Jelikož Ondřejův táta už je delší dobu po smrti, nemá nikoho jiného než nás. Co se ale během této návštěvy odehrálo, nedokážu rozdýchat ještě teď.

Ač jsme to nechtěli, Ondřej omylem prozradil, že jsem byla těhotná. „Tys byla těhotná?“ uhodila na mě Ondřejova maminka. „A jak to, že už nejsi? Tys byla na potratu, viď? Tenhle typ ženských, jako jsi ty, já znám. Myslí jenom na sebe, na svoji kariéru a to že bys konečně přinesla trochu štěstí do mého života, je ti ukradené,“ pokračovala. Za celou dobu jsem se nezmohla na odpověď. „To jsem provedla opravdu něco tak hrozného?“ honilo se mi hlavou, když na mě padaly urážky Ondřejovy mámy.

Její reakce mě opravdu překvapila, brala jsem ji spíš jako kamarádku než tchyni, ale po naší poslední návštěvě se bojím za ní jezdit. Nechci, aby mi znovu nadávala, přece jen to bylo moje rozhodnutí a ona do něj nemá co mluvit.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články