Lída (34): Manžel mi řekl, že se chce rozvést, protože jsem tlustá. Nejprve jsem se zhroutila, ve finále jsem ale ráda

Lída (34): Manžel mi řekl, že se chce rozvést, protože jsem tlustá. Nejprve jsem se zhroutila, ve finále jsem ale ráda
Zdroj: Freepik

Lída dostala od života krutou lekci. Manžel ji ze dne na den opustil. Jako důvod uvedl, že mu vadí fakt, že má Lída nadváhu. Začala tedy hubnout, aby se vrátil, ale brzy zjistila, že už ho stejně nechce.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 09. 11. 2021 16:00

Jsem v poměrně zoufalé situaci. Manžel Bořek (40) mě opustil. A to jen proto, že jsem tlustá. V tom má zcela jistě pravdu. Jsem si sama vědoma toho, že jsem dost přibrala. Nicméně nepovažuji to za důvod k rozvodu. Nedostala jsem totiž ani šanci zabojovat.

Manžel chce rozvod, protože jsem tlustá

Vybalil to na mě teprve nedávno. ,,Sedni si, chci s tebou mluvit,“ začal vážně. ,,Co je? Někdo umřel?“ zažertovala jsem. ,,Chci se rozvést,“ začal zhurta. ,,Proč proboha? To kvůli tomu autu?“ znejistěla jsem. Já mu totiž nabourala auto, přičemž oprava nebyla zrovna levná. ,,Ne, kvůli tomu ne. Vadí mi jiná věc,“ sjel mě pohledem odshora dolů.

,,Vadí mi, jak moc jsi přibrala. Jsi tlustá a už mě nepřitahuješ,“ vypálil na mě a já si nervózně poposedla. ,,Já vím. Slibuji, že s tím něco udělám,“ odvětila jsem a doufala, že to přijme. ,,Ne, já už na to čekat nebudu. Tohle tu už jednou bylo, pamatuješ?“  odkázal na čtyři roky starou záležitost.

I tehdy měl s mojí nadváhou problém. Díky bohu se mi podařilo rychle zhubnout a štíhlou postavu si udržet. To bylo v době, kdy jsem končila mateřskou. Syn Samuel už byl docela samostatný a já měla prostor na cvičení. Pak jsem začala chodit do práce a tam se moje snažení zvrtlo. Nepravidelná strava, sedavé zaměstnání. A kila letěla nahoru závratnou rychlostí.

Nedal mi ani šanci manželství zachránit

Podvědomě jsem cítila, že se řítím do průšvihu, ale nic jsem s tím nedělala. Bořek také nic neříkal, tak jsem to nechal být. A teď, když mám bez kila stovku, přijde s takovou bombou. ,,Proč jsi mi to neřekl dřív? Mohla jsem to zastavit a něco s tím udělat,“ namítala jsem. ,,Doufal jsem, že ti to dojde díky některým věcem. Určitě sis všimla, že spolu nespíme,“ naznačil mi a mně se rozsvítilo.

,,Nepřijde ti to nefér? Jen tak si přijít a říct Je konec, protože jsi tlustá? To mezi námi nic víc není? To už mě nemáš rád?“ chtěla jsem tomu rozumět. ,,Mám, ale svým způsobem jsi mi i odporná. Nechápu, proč jsi to nechala zajít tak daleko. Nemůžu v našem vztahu zůstat, už ti nevěřím,“ ukončil hovor a já nestačila zírat. ,,Takže mi nedáš ani šanci zhubnout? Ráda bych naše manželství zachránila,“ opáčila jsem, ale zdálo se, že má jasno.

Během několika týdnů si sbalil věci a odešel. ,,Rozvod vyřešíme později,“ poznamenal ve dveřích. Složila jsem se jako malá holka. ,,To vážně jen proto, že jsem tlustá?“ naříkala jsem. Syn z toho byl také zmatený. Nemohla jsem mu říct, že táta odešel, protože mám nadváhu. To neexistovalo. Nicméně jsem se sebou začala něco dělat.

Nakonec hubnu kvůli sobě

I když jsem to nikdy nevyhledávala, zaplatila jsem si nutričního terapeuta. Ani on pro mě neměl dobré zprávy. Mám vysoký cholesterol i tlak a víc tuku než svalů. ,,Máte před sebou běh na dlouho trať, ale věřím, že to spolu zvládneme,“ dodával mi odvahu. Udělal to, co manžel nedokázal a raději zbaběle utekl.

Mám za sebou první měsíc pod jeho dohledem. Padají první kila, zvedá se mi psychika i sebevědomí. Ze začátku jsem to dělala kvůli Bořkovi, aby se vrátil. Teď už to dělám jen pro sebe. Vlastně mu mohu poděkovat za jeho povrchnost. Udělal ze mě lepšího člověka. Jen škoda, že jsem jeho skutečnou tvář neodhalila o pár let dřív.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články