Město duchů Helltown: Prý v něm straší autobus s mrtvými dětmi a zmutovaný had

Město duchů Helltown: Prý v něm straší autobus s mrtvými dětmi a zmutovaný had
Zdroj: Wikimedia Commons/Frank J. Aleksandrowicz, Public domain

V údolí Cuyahoga v Ohiu se nachází jedno doopravdy strašidelné místo, město duchů s příznačným názvem Helltown. Jsou zde jen opuštěné budovy a prý i velmi nebezpeční uctívači Satana.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 13. 10. 2021 14:00

Helltown nepatří mezi úplně klasická vylidněná města. Jeho architektura je moderní, většina budov pochází z dvacátého století. Ani cedule se zákazem vstupu ještě nestihly zrezivět. Vše nasvědčuje tomu, že toto místo opustili poslední lidé poměrně nedávno.

Připomínka minulých životů

Dnes byste v Helltownu sice “oficiálně” nenašli ani jednu živou duši, je zde ale hned několik monumentů, jenž jsou jakousi věčnou připomínkou toho, že i v tomto městečku byl kdysi život. Třeba opuštěný školní autobus, který připomíná Černobyl. Jako by v něm školáci seděli doslova ještě před pár minutami a najednou se po nich slehla zem.

 

View this post on Instagram

 

Příspěvek sdílený Belle (@isabelle0193)

Zlověstně působí i bílá budova v centru města - kostel vyzdobený obrácenými kříži. Proč tomu tak je? Prý se stal oblíbeným místem satanistů. Někteří z nich mají v Helltownu stále žít a číhat na další nebohé oběti. Je to možné? Jak by tam ale mohli existovat, když se všichni obyvatelé museli vystěhovat kvůli úniku nebezpečných chemikálií? Chrání je snad sám vládce pekel?

Obrovský had a brutální vražda

Přítomnost vyznavačů temných sil a nutná evakuace kvůli nebezpečným chemikáliím jsou pouhým zlomkem pověstí, které kolují o strašidelném Helltownu. Kvůli chemikáliím prý docházelo k různým mutacím u lidí, ale také u zvířat. V okolí se totiž měl potulovat obrovský had.

 

View this post on Instagram

 

Příspěvek sdílený Angie Kehoe (@punkrawkriotgrrl)

Předmětem pověstí je také opuštěný autobus. V něm měly všechny děti zemřít, a to buď rukou šíleného zabijáka, anebo satanisty. Když prý nahlédnete dovnitř, uvidíte jejich vyděšené duše. Není však vše spíše jen dílem bujné fantazie? Helltown, dříve známý jako Boston, některá tajemství asi nikdy nevydá...

Pravda o Helltownu?

Kostel v Helltownu má skutečně výzdobu připomínající obrácené kříže, to však patří do klasických rysů novogotického stylu. A co duchové zavražděných dětí? Lovci záhad si je možná spletli s rodinou, která v autobusu žila po dobu rekonstrukce svého domu.

Ani s únikem chemikálií to není tak tragické, jak se může zdát. Ve skutečnosti šlo o vyvlastnění půdy. Vláda totiž chtěla na daném území zachovat les, jenž se stal později národním parkem. Osud Helltownu měl na obyvatele spíše morální dopad. Jeden ze starousedlíků stihl před nuceným vystěhováním načmárat na zeď tento vzkaz: „Konečně víme, jak se cítili indiáni.”

Zdroje informací:

Allthatsinteresting.com: Why Helltown, Ohio bactually lives up to its name

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články