Prokletá vesnice Ochate: Kvůli smrtícím epidemiím se z ní stal ráj lovců duchů

Prokletá vesnice Ochate: Kvůli smrtícím epidemiím se z ní stal ráj lovců duchů
Zdroj: Wikimedia Commons, Mario Modesto, CC BY-SA 3.0
Španělskou vesnici Ochate sužovaly v devatenáctém století různé epidemie.Vysoká úmrtnost donutila zbylé obyvatele opustit své domovy. V roce 1936 zde však došlo k brutální vraždě.Ta spustila řadu paranormálních jevů. Třeba ve věži kostela lidé již mnohokrát zaslechli zpěv.Nad vesnicí se také začala objevovat podivná světla.+ 3 fotky+ 4 fotky

Vesnice Ochate, ležící na severu Španělska, dnes zeje prázdnotou. Poslední lidé z ní odešli v roce 1930. Po několika epidemiích, které postihly pouze tuto vesnici, se stala neobyvatelnou. Dnes byste na jejím místě našli jen ruiny, které přitahují různé paranormální vyšetřovatele. Dějí se tam totiž podivné věci.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 01. 02. 2021 17:00

První epidemie udeřila na vesnici Ochate v roce 1860. Druhá vlna přišla o pouhé čtyři roky později. A ta třetí, která Ochate zasadila pomyslnou smrtící ránu, dorazila v roce 1870. Dodnes se neví, co nákazu způsobilo nebo o jaký druh onemocnění šlo. Ve hře jsou však pravé neštovice, cholera a tyfus.

Město duchů

Vesnice Ochate je rájem pro všechny, kteří milují nevysvětlitelné jevy. Přestože jsou její domy prázdné, ozývají se z nich tajemné hlasy a zvuky. Ve věži kostela San Miguel zase návštěvníci slýchávají zpěv. O zážitky na vlastní kůži tu ostatně není nouze. Třeba nevysvětlitelný tlukot srdce, který pronásleduje nejednoho paranormálního vyšetřovatele.

Neobvyklé jevy však nejsou jen záležitostí moderní doby. Třeba dokument z roku 1947 uvádí, že se nad Ochate vznášela podivná světla. V roce 1981 se je dokonce podařilo vyfotit. Pořídil je parapsycholog Prudencio Muguruza. Pravost snímku byla samozřejmě zpochybňována, následná analýza však vyloučila jakékoli dodatečné úpravy.

Podivný přízrak

Kromě světel se v ruinách vesnice podařilo vyfotografovat i duchy. Jedním z nich je přízrak muže s vousy, orlím nosem a plnými rty. Tuto entitu vidělo v Ochate hned několik lidí za sebou, nejde tak o ojedinělý úkaz. Pocit, že člověk není sám, sílí u několika místních hrobů. Jiní návštěvníci si zase z vesnice odnášejí pocit, že se jich někdo celou dobu lehce dotýkal.

Nejde náhodou o duše zmizelých lidí? V roce 1868 totiž zmizel beze stopy farář Antonio Villegas a krátce nato se propadl do země i farmář John Peche. Dodnes se nezjistilo, kam se muži poděli. Nechtějí tak jejich duše dotyky upozornit na to, že se jim podařilo vrátit do rodné vesnice? Anebo nic z toho není skutečné a mysl lidí šálí vypjaté nervy z místa, kde lišky dávají dobrou noc?

Tajné dveře

Slovo Ochate má v baskičtině označovat tajné dveře. Je snad tato vesnice branou do jiného světa? Všechny výše uvedené paranormální jevy se začaly na tomto místě dít až po brutální vraždě pastýře, který v roce 1936 zemřel v jednom z opuštěných domů. V roce 1987 zase ve vesnici spáchal sebevraždu jeden z badatelů. A co ty podivné hlasy, které se ptají, proč nejsou ještě tajné dveře zavřené? Přijde někdo této záhadě na kloub?

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Ochate

U-strasse.com: Ochate

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články