Covid si nevybírá: Která ze známých osobností se s ním také potýkala

Covid si nevybírá: Která ze známých osobností se s ním také potýkala
Zdroj: Showpix.cz/koláž Lifee.cz

Pandemie si nevybírá a od začátku se nakazila nejenom řada z nás, našich příbuzných a blízkých, ale také spousta celebrit. Stejně jako většina populace někteří z nich si nákazou prošli bez příznaků, jiní ulehli do postele a hodně se jich muselo svěřit do rukou zdravotníků.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 27. 11. 2020 09:00

Asi úplně první hvězda, která už v březnu přiznala, že onemocněla koronavirem, byl Tom Hanks se svojí manželkou Ritou Wilson. Nákaza je dostihla v Austrálii a virus je potrápil jen únavou a Ritu také částečnou ztrátou čichu. Dokonce i popová královna Madonna přišla s prohlášením, že onemocnění prodělala.

Začátkem září nám zatrnulo, když byla kvůli vysokým horečkám způsobeným covidem hospitalizovaná naše milovaná zpěvačka Hana Zagorová, zatímco její manžel Štefan Margita byl naštěstí  jenom doma v karanténě.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Libor Bouček (@liborboucek)

Na soudnost spoluobčanů a jejich ohleduplnost k ostatním velmi naléhavě apeloval moderátor Libor Bouček. Nepříjemný průběh nemoci měl sice jen pár dnů, přesto si v těch chvílích v plné míře uvědomil, jakou sílu virus má. Petr Čtvrtníček měl podstatně méně štěstí. S koronavirem dokonce skončil na jednotce intenzivní péče v Motolské nemocnici, kde byl nějaký čas napojený na dýchací přístroje.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Lucie Bílá (@luciebila)

Lehký průběh ohlásila v polovině září také zlatá slavice Lucie Bílá. Průběh její nemoci, možná i díky skvělé kondici, byl lehký a sama Lucie přiznala, že se cítila spíš, jako by prodělávala jen lehčí chřipku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Antonio Banderas (@antoniobanderasoficial)

Když španělský krasavec a idol začátkem srpna slavil své šedesáté narozeniny, jako nechtěný dárek dostal také tohle nepříjemné onemocnění. Jak sám oznámil na svém Twitteru: „Jsem relativně v pořádku a dodržuji lékařská nařízení. Doufám, že nemoc brzy překonám.“ Stalo se, Antonio se rychle zotavil.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený P!NK (@pink)

Jako astmatička patří Pink do nejohroženější skupiny. Však ji také covid v březnu a dubnu hodně potrápil. O zkušenost bohatší se nyní stala velkou kritičkou systému testování a podporovatelkou plošného očkování.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články