Kontroverzní zpěvačka Pink: Rebelka, která málem zabila svého manžela

Pink
Zdroj: showpix
Pink popisuje své kořeny jako irsko-německo-litevsko-židovské.S kapelou začala zpívat již na střední škole. Když ale prohráli v hudební soutěži, šel si každý svou cestou.Pseudonym Pink si zpěvačka vymyslela v době, kdy začala, ještě jako pubertačka, hrát po klubech......Inspirovala ji k tomu postava Mr. Pink z filmu Quentina Tarantina. Konkrétně šlo o film Gauneři. Pana Pinka si zahrál Steve Buscemi.+ 2 fotky+ 3 fotky

Přestože Pink vyrůstala v silně katolické rodině, vyrostla z ní pěkná dračice. S drogami začala experimentovat již v pubertě, což ji málem stálo život. V ohrožení života byl i její budoucí manžel, a to tehdy, když jej požádala o ruku.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 08. 09. 2020 08:00

Alecia Beth Moore alias Pink je americká zpěvačka, která je trojnásobnou držitelkou hudebních cen Grammy. Kromě zpěvu se věnuje i práci producentky a herectví. Vidět jsme ji mohli třeba ve filmu Charlieho andílci: Na plný pecky. Má dvě děti, dceru Willow a syna Jamese.

O hudbu se zajímala již odmala

Ač tomu pozdější kariéra Pink nenapovídala, byla vychovávaná v katolické rodině. K hudbě ji přivedl otec, válečný veterán z Vietnamu, který rád hrával na kytaru a zpíval jí různé písně. Na střední se Pink přidala ke kapele Middleground, která však záhy upadla v zapomnění.

Záhy zjistila, že je po hlasové stránce velmi nadaná, v období dospívání se však musela vypořádat s astmatem. V pubertě si také začala psát vlastní texty. Ve 14 letech začala vystupovat po klubech, kde se posléze přidala ke kapele LaFace. Ta se o něco později také rozpadla, jenomže právě tehdy se zpěvačka rozhodla setrvat v hudebním showbyznysu a zvolila si jméno Pink.

Divoké období dospívání

S užíváním drog začala Pink poměrně brzy, v patnácti letech. Vyzkoušela pervitin, LSD i extázi. Jednou se na diskotéce předávkovala tak moc, že upadla do bezvědomí. “Nemusela jsem jet do nemocnice, ale pamatuji si, že jsem se z podlahy zvedla až ráno. To bylo naposled, kdy jsem si dala nějakou drogu,” přiznala zpěvačka.

Svatba bez ženicha?

Není pochyb o tom, že je Pink emancipovanou ženou. Rozhodla se totiž, že svého přítele požádá o ruku sama. Došlo k tomu v roce 2005 na motokrosovém závodě. Když jel její přítel Carey zrovna okolo, zvedla do vzduchu tabuli s nápisem Vezmeš si mě? Na druhé straně bylo napsáno Myslím to vážně. Careyho to tak vykolejilo, že málem v plné rychlosti naboural.

Proti KFC i Beyoncé

Zpěvačka Pink je jedním z nejvýraznějších hlasů organizace PETA. Bojuje proti řetězci KFC. Také se nezdráhala napsat dopisy královské britské rodině, aby ji pokárala za hony na lišku a za medvědí kožešinu na čepicích hradní stráže. Zkritizovala i svou kolegyni Beyoncé za to, že si do svého šatníku pořídila pravý kožich.

Pink ale nezapomíná ani na charitu. Angažuje se v UNICEFu a bojuje za lidská práva. Také je v organizaci, která se stará o bezpečí malých dětí.

Zdroj textu: wikipedie, Blesk

Zdroj fotek:  showpix, Wikimedia Commons

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články