Cesta kolem světa a štáb v ohrožení života: Kvůli Pavláskovi je honili rozzuření Arabové

Cesta kolem světa, Pavlásek
Zdroj: Prima Cool
Kdyby Pavlásek nestihl let, takhle by mu Ondřej Sokol mával z každého natáčení.Krmit velblouda čokoládovými bonbony je opravdu nerozum.Během natáčení se cestovalo letadlem, autem, kolem, na koni, shinkanzenem a samozřejmě velbloudem.Oba průvodci navštívili celkem třicet destinací.+ 2 fotky+ 3 fotky

Ondřej Sokol a Lukáš Pavlásek. Kdo by od těchto dvou čekal seriózní dokument o cestě kolem světa, měl by raději zvolit jiný pořad. Zprvu to vypadalo na fajn exotickou dovolenou, jenomže pak přišel jeden průšvih za druhým. A mnohdy šlo skutečně i o život.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 07. 09. 2020 16:00

Prima Cool nasadila novou cestovatelskou show, jejíž ústřední dvojicí jsou herci a komici v jednom, Lukáš Pavlásek a Ondřej Sokol. Lze říci, že jde o skutečně neobvyklou podívanou. Krásy světa nečekejte. Kamera se zaměřovala hlavně na to, co se tak úplně nepovedlo. “Pánbůh tím chtěl dát najevo, že by hlupáci neměli jezdit po světě,” zhodnotil natáčení Sokol.

Na Cestu kolem světa se můžete podívat každé pondělí ve 20:15 na Prima Cool

Naštvaní Arabové

Během velbloudích závodů v Dubaji si Pavlásek usmyslil, že se podělí s jedním velbloudím šampiónem o čokoládové bonbony. Bylo tak nad slunce jasné, že ho tím přiotráví. Za tento přešlap však pykala celá produkce. Když viděli, jak se kvůli tomu Arabové naštvali, vzali raději nohy na ramena, aby si zachránili holý život.

Taková situace se ale opakovala hned několikrát. Prchat se muselo i v Japonsku, Austrálii či Spojených státech amerických. “Nešlo jen o drobné chybičky, ale o problémy, které hraničily nejen s dalším fungováním expedice, ale i se zdravím a životem. Později jsme už měli jen jeden cíl – vrátit se v pořádku domů,” uvedl režisér Dan Svátek.

Původně to měl být seriál

Dokument Cesta kolem světa byl původně zamýšlen jako cestopisný seriál, který měl zmapovat vybraná místa na Zemi, jenomže jeden průšvih střídal druhý, takže se z celé show stal vlastně pořad o tom, co se nepovedlo.

Nepovolený film

Cesta kolem světa se ještě před svou premiérou objevila minulý rok na internetu. Na svědomí to měl jeden z producentů show. To se však průvodcům cestopisu a režisérovi vůbec nelíbilo. Hlavně proto, že se zveřejnily záběry, které neměl nikdo vidět.

Tvůrci se v září minulého roku od filmu veřejně distancovali. Nicméně tento přešlap jistě vyvážila spousta humorných situací. “Byli jsme skvělá parta,” řekl dále režisér Svátek. “Některé situace ale nebylo možné publikovat.” Také ještě dodal, že během natáčení v Americe se Pavlásek ztratil v nechvalně proslulém Údolí smrti. Našel ho až policejní vrtulník.

Během několika týdnů jsme projeli celý svět

Jak na natáčení vzpomíná hlavní “potížista” Lukáš Pavlásek? “Nejbláznivější bylo, že jsme během několika týdnů objeli celý svět. Letěli jsme celkem čtyřicetkrát, takže se z nás stali odborníci na sezení v letadle. Teď už dokážu přesně říct, jaký druh občerstvení dostanete na určité trase,” zavzpomínal komik.

Zdroj textu: TV Prima

Zdroj fotek: TV Prima

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články