Není festival jako festival, aneb nejšílenější festivaly světa

Festivaly se v různých koutech zemí liší
Zdroj: zdroj: pixabay

Když se řekne slovo festival, spousta lidí si představí plácek pod širým nebem s velkým počtem lidí a kolem plno stagí, na kterých hrají známé kapely. Festivaly mohou vypadat i úplně jinak. Pojďme se společně podívat na ty nejujetější.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 20. 04. 2018 16:02

Rajčatová bitva ve Španělsku

Španělsko je opravdu nádherná země s velice divnými zvyky a tradicemi. Když nepočítáme drsnou koridu, kde jde toreadorovi i o život, a trápení samotných chudáků býků, mají ve Španělsku i festival, při kterém se lidé pořádají bitky rajčaty. Je to velice populární turistická atrakce, protože je to opravdu světová rarita. Tento festival má už letitou tradici, první proběhl v roce 1945. Vydat se na něj můžete čtvrtou srpnovou středu a rozhodně doporučujeme investovat do pláštěnky.

Bahenní festival v Koreji

Původně šlo o reklamní prezentaci bahenní kosmetiky a nějak to zlidovělo. Celých devět dní se asi 200 kilometrů od Soulu lidé rochní v bahně. K dispozici jsou skluzavky a tobogány a pořádají se dokonce závody v bahením lyžování.

Skákání přes ležící nemluvňata

A jsme opět ve Španělsku, kde se tento festival rok co rok odehrává. Účastnit se ho může každý, komu se v daném roce narodilo miminko. Malé děti se položí na matraci a přeskakuje se přes ně. Tamní lidé věří, že tento přeskok očistí dítě od prvního hříchu.

Japonský penis

V Čechách se staví májka a v Japonsku se staví... Zní to možná trochu úchylně, ale realita je opravdu taková. V Japonsku mají festival, kde se vynáší obří penis. A nejenom vynáší. Když tento festival v Japonsku propukne, je tento mužský orgán k vidění naprosto všude. Turisté si mohou zakoupit všemožné suvenýrky... A proč zrovna penis? Podle legendy, která praví, že démon posedl mladou dívku, která o svatební noci vykastrovala svého manžela. A potom i druhého budoucího ženicha, až teprve třetímu se podařilo zlého démona dostat pomocí obřího kovového penisu. Dnes je tento svátek především charitou a všechny zisky, které z něj plynou, jdou na výzkum HIV.

Vykopávání mrtvých na Madagaskaru

Toto není tak úplně festival, jako spíš svátek. Když umře madagaskarské rodině nějaký milovaný příbuzný, po roce v den jeho narozenin mrtvolu vykopou a začnou jeho narozeniny slavit. Sezve se veškeré příbuzensvo a uspořádá se obrovská hostina, při které se tančí, zpívá a hoduje. Nebožtíkovi se samozřejmě nosí symbolické dárky a přeje se mu k narozeninám. Tyto oslavy jsou opravdu velkolepé. Sejde se na nich klidně i celá vesnice. A když má rodina další příbuzenstvo na druhé straně ostrova, nic nebrání v tom tam například mrtvého dědečka převézt, aby se pozdravil i s druhou větví rodiny.

 

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články