Už to není, co to bývalo, aneb jak poznat, že se váš vztah chýlí ke konci

Nemá cenu setrvávat v nedobrém vztahu
Zdroj: zdroj: pixabay
Občas se může pohádat každý. I v tom nejharmoničtějším vztahu se mohou vyskytnout časem neshody.Stavebním kamenem dobrého a fungujícího vztahu je umění mluvit o tom co cítíte a o svých pocitech.Jestli o budoucnosti vůbec nemluvíte, tak to spolu až tak vážně nemyslíte.jak často si tuto větu říkáte?+ 1 fotka+ 2 fotky

Změnilo se ve vašem vztahu něco a už to jednoduše není ono? Partner vám leze na nervy a vy k němu cítíte už jen prázdnotu a chlad? Je těžké si přiznat, že vztah nefunguje a někdy je ještě těžší to rozpoznat. Tak urputně se tomu bráníme, že nefungující vztah stále bereme jako fungující. I když lžeme sami sobě.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 19. 04. 2018 15:31

Hádky

Občas se může pohádat každý. I v tom nejharmoničtějším vztahu se mohou časem vyskytnout neshody. Když jsou hádky na denním pořádku a vy spolu vlastně ani už jinak komunikovat neumíte, je pravděpodobně něco špatně.

Jak často mluvíte o svých pocitech?

Stavebním kamenem dobrého a fungujícího vztahu je umění mluvit o tom, co cítíte a o svých pocitech. Jestliže máte čím dál tím větší pocit, že vám váš partner v tomto ohledu nerozumí a že už mu nerozumíte ani vy, nemá cenu v takovémto vztahu setrvávat.

Mluvíte o budoucnosti?

I toto je velice důležité. Jak často spolu mluvíte o svém budoucím životě? Plánujete děti? Chcete si postavit dům? Jestli o budoucnosti vůbec nemluvíte, tak to spolu až tak vážně nemyslíte.

Jak o partnerovi mluvíte s přáteli?

Spokojení partneři se rádi podělí o novinky, které spolu prožili. Pokud o svém partnerovi mluvíte negativně, je to známkou nespokojenosti. Je možné, že se za tím vším skrývá větší problém celého vztahu.

Sexuální přitažlivost

Byly doby, kdy vás váš muž neuvěřitelně přitahoval, ale nyní si sex s ním absolutně neužíváte? Říká se, že sex je 80 % vztahu. A v mnoha případech tomu tak opravdu je. Když to negunguje v posteli, nefunguje to vůbec. Jestli se sexuální apetit nevrátí, je se vztahem konec.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články