Myslíte si, že homosexualita se vyskytuje pouze u lidí? Jste na omylu. Stejně homosexuální jsou i zvířata

Homosexualita je u zvířat naprosto běžná. Zvířecí homosexuální páry spolu dokonce mohou vychovávat mláďata.
Zdroj: zdroj: pixabay
Albatrosí homosexuální páry vychovávají i mláďataHomosexualita je známa i u psůOpice, jako naši nejbližší příbuzní, nejsou výjimkouInteligentním delfínům také není homosexualita cizí+ 1 fotka+ 2 fotky

Mnoho lidí říká, že homosexualita je proti přírodě. Není to až tak úplně pravda. Soužití dvou živočichů stejného pohlaví nalezneme i v přírodě. A rozhodně to není žádný vzácný jev. Naopak, je to velice běžné.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 16. 04. 2018 13:29

Biologové zjistili, že se homosexuální chování vyskytuje nejvíce u druhů, které jsou přemnožené. Příroda se tak může bránit proti nekontrolovatelnému množení. Dále je to u těch druhů, u kterých jedno pohlaví převažuje nad druhým. Hodně těchto zvířat můžeme nalézt v zoologických zahradách, kde hraje velkou roli tzv. efekt uvěznění.

Homosexuální zvířata

Nejčastější výskyt je například u delfínů, kteří si navzájem kopulovali do dýchacích otvorů. Samičky koal zase byly přistiženy, jak jedna druhou objímá a tlačí na kmen stromu tak, až její vzdychání prozrazovalo vzrušení. Podobné chování se objevuje také u některých druhů opic.

Neuvěřitelné albatrosí lesby vychovávají mladé

U jedné kolonie albatrosů se dokonce přišlo na to, že celá třetí generace žijící v této kolonii je lesbická. Samičky žijí v párech klidně celý život a vypomáhají si úplně stejně, jako kdyby žily v páru se samcem. Lesbické albatrosky dokonce vychovávaly mladé. Vědci byli mnohokrát svědky albatrosího páření mezi samcem a samicí. Po aktu spolu pářící pár nezůstal, jak je to zvykem, ale každý odletěl jinam. Albatrosí samička přiletěla ke své partnerce, nakladla vajíčka a společně se staraly o mladé. 

Ve světě zvířat je homosexualita naprosto běžná. Proč tomu tak stále není i ve světě lidí?

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články