Okupují mravenci vaši domácnost? Víme, jak tuto válku vyhrát

S mravenčími okupanty svádíme boje rok co rok
Zdroj: zdroj: pixabay
Mravenci moc dobře vědí, co dělajíšpatně skladované jídlo je pro ně pozvánkoumilují především cukrv domácnosti je nevidí nikdo rád+ 1 fotka+ 2 fotky

Rok co rok svádíme líté boje s mravenci, kteří se rozhodli okupovat naši domácnost a vlezou všude. Především do kuchyně, kde mohou pohodlně loupit. Občas máme možná pocit, že naše snaha není k ničemu. Nevěšte hlavu. Lze se jich zbavit.

Redaktor
Redaktor 15. 04. 2018 18:42

Nejlepší je prevence

Mějte na paměti, že mravenci moc dobře vědí, co dělají. Lidská obydlí vyhledávají cíleně, protože vědí, že tam seženou kopu jídla. Mravenci totiž rozhodně nejsou hloupé potvůrky. Nejprve vyšlou napřed pár svých průzkumníků a když ti naleznou jídlo, neváhají k vám do bytu nastěhovat rovnou celou kolonii. Nenechávejte tedy zbytečně rozsypaný cukr a nedojezené jídlo v kuchyni. 

Jak se jich zbavit aneb okořeňte nevítaným nájemníkům život

Skořice. Pokud na místo jejich shromaždiště nasypete mátu, majoránku, kerblík, jalovec, či skořici, tak je to odpudí.

Savo. Z domácího chemického kabinetu nejlépe funguje obyčejné savo. Injekční stříkačkou ho aplikujte do mezer, odkud mravenci přicházejí a pak zalepte směsí sava a jaru. Stejně jako savo funguje i acetonové ředidlo či lepidlo.

kanagon.

Kypřící prášek. Na místo takzvané mravenčí dálnice rozdrobte směs kvasnic, cukru a kypřícího prášku. Mravenec po pár dnech zemře na kvašení v útrobách.

Celer. V místě, kde se hromadí nastražte osolený celer posypaný skořicí. Mravenci se do pár dnů odstěhují. Sůl totiž ze zeleniny vytáhne celerovou vodu, která je sama aromatická a skořice jí dodá ještě větší sílu.

 

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články