Čeká vás let letadlem, ale vy se bojíte létat? Poradíme vám, jak nejlépe zažehnat strach z létání

Nejste v tom sami. Strach z létání má každý druhý
Zdroj: zdroj: pixabay
Z létání má strach mnoho lidíletadlo je nejbezpečnější dopravní prostředeka pohled na krajinu z výšky je nádhernýstrachu z létání se říká aviofobie+ 1 fotka+ 2 fotky

Čeká vás cesta letadlem a vy nevíte, jak ji přežít, protože máte obrovský strach z létání? Naštěstí existují způsoby, jak se vaší aviofobie, neboli strachu z létání, nadobro zbavit.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 17. 04. 2018 10:23

Přestaňte koukat na dokumenty o leteckých haváriích

Ano, letadla padají. A dle dostupných dokumentů a informací to vypadá, jak kdyby se ve vzduchu neudržela ani pět minut. Realita je však taková, že letadla jsou, i přes veškeré pády, nejbezpečnějšími dopravními prostředky. Je mnohem větší pravděpodobnost, že se vybouráte v autě, než že s vámi spadne letadlo. Šance havárie letadla je asi 1:11 000 000, tedy 0,00001% pravděpodobnost, že se něco pokazí. Od teroristických útoků v roce 2001 je letecký provoz mnohem bezpečnější a hlídanější.

Než do letadla nastoupíte, zjistěte si o něm něco

Létání je jiné než cesta autem. Občas se může letadlo klepat vlivem turbulencí, stoupat či klesat. Vlivem změny tlaku vám zalehnou uši a podobně. S tím vším počítejte a snažte se zůstat v klidu. Čím víc víte, tím méně situací vás rozruší. 

Nebojte se sedět u dveří. Určitě se neoteřvou

Spousta lidí, kteří mají strach z létání se bojí, že se za letu otevřou dveře a oni vypadnou ven. Nebojte, určitě se ani nehnou. Při letu působí na letadlo velký vnější tlak vzduchu, takže se dveře od letadla ani nehnou.

Zkuste relaxační cvičení

Toto cvičení je dobré si před odletem natrénovat. Zkusit můžete jógu nebo meditaci.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články