5 způsobů, jak překonat svůj strach. Nebojte, jde to

Nejlepší je se svému strachu postavit čelem
Zdroj: zdroj: pixabay
pavouků se bojí mnoho lidídůležité je odpustitpostavte se svému strachumnoho lidí říká, že chce, ale nedokáží to+ 1 fotka+ 2 fotky

Každý se něčeho bojíme, ale jen malá část lidí se svému strachu opravdu postaví. Možná se i vy hodláte svým démonům postavit, ale nevíte, jak na to. Zde máme pět dobrých rad, které by vám třeba mohly pomoci.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 26. 04. 2018 11:18

Odpusťte a bude vám odpuštěno

Začněte uvažovat jinak. Jestli vám někdo ublížil a vy se ho bojíte i potkat, musíte začít u sebe. Odpusťte mu vše, co vám dotyčný provedl. Nejenom v hlavě, ale také a především v srdci.

Jděte strachu naproti

Před strachem není dobré utíkat. Vždy si vás najde. Až budete připraveni, vyražte mu naproti. Hodně lidí si totiž často říká, že by chtěli, ale že to nedokáží. A to je hlavní kámen úrazu. Když budete stát na jednom místě, tak opravdu nic nedokážete. Protože to nezkusíte a z místa se ani nepohnete.

Nebraňte se pomoci

Bojíte se, že jste na svůj problém příliš krátcí, nebojte se tedy přijmout pomocnou ruku. Třeba nakonec zjistíte, že jste se báli úplně zbytečně.

Přímá konfrontace se strachem

Až budete připraveni, postavte se strachu čelem. Většina strachu totiž existuje jen ve vaší hlavě a vy se ve skutečnosti nemáte čeho bát. Dobré je si představit, co nejhoršího by se vám mohlo stát. Když si to představíte a zjistíte, že by to až tak zlé nebylo, jděte do toho a přepněte mozek na pozitivní myšlení. Zároveň mějte v záloze i myšlenky na neúspěch.

Fascinujte se vlastním strachem

Bojíte se například pavouků? Začněte je studovat, čtěte knihy a encyklopedie, koukejte na dokumenty a choďte je pozorovat do zoo. Čím víc se se svým strachem budete stýkat, tím míň se ho budete obávat.

 

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články