Rio, Londýn, Dubaj: Jaký ohňostroj je k vidění ve světě?

Ani v Praze nebudou její obyvatelé a návštěvníci ochuzeni.
Zdroj: travel triangle
Čtyři kilometry dlouhou pláž poslední den v roce navštíví pravidelně kolem dvou milionů lidí.Světelná show se odehrává nad mořskou hladinou.Návštěvníci světelné show v Riu ji mohou pozorovat i přímo z paluby lodí.Ohňostroj v Londýně se odpaluje na břehu Temže a blízkosti slavného Londýnského oka.+ 6 fotek+ 7 fotek

Praha se má od světových metropolí stále co učit. Na milionové světelné show po celé planetě se lidé těší celý rok a na hru s barvami a efekty se tlačí v davech. Jsou to nezapomenutelné zážitky mnohdy s hudebním doprovodem, oslavující konec roku a zároveň vítající ten nový.

Redaktor
Redaktor 31. 12. 2018 00:55

Tradiční novoroční ohňostroje se pořádají v každém malém městečku, jestliže ale chcete zažít husinu na kůži nebo se přistihnout, jak zíráte na oblohu s otevřenými ústy, udělejte si výlet do jedné z těchto metropolí.

Rio de Janeiro

Proslulá čtyři kilometry dlouhá brazilská pláž Copacabana se již tradičně na poslední den v roce zaplní davy lidí. Ti, kteří se nechtějí mačkat na zemi a mít boty plné písku mají možnost sledovat podívanou z lodi. Ohňostroje se odrážejí od mořské hladiny a tento zážitek zajisté nadlouho utkví ve vaší paměti.


Každoročně se pořadatelé snaží překonat sami sebe a nabídnout divákům něco nového, lepšího, a to již od osmdesátých let, kdy se rachejtle nad Copacabanou objevily poprvé. Loňská show zahrnovala sedmnáctiminutový ohňostroj, následovaný gigantickou party s koncerty po celé délce slavné pláže.




Londýn

Ve Velké Británii to pojímají ve velkém stylu. Tamější světelnou show měly loni na starost tři tisíce zaměstnanců, což si žádá určitá omezení. Ta byla vytvořena zpoplatněním zón, odkud se dal ohňostroj krásně pozorovat. Konal se na břehu řeky Temže, která Londýnem protéká, a v bezprostřední blízkosti proslulého Londýnského oka. Právě pro pozorování z jeho okolí jste museli sáhnout do kapsy pro peněženku, a to s dostatečným předstihem. Touha pozorovat velkolepou show je každoročně veliká, a tak již během září byla většina vstupenek beznadějně vyprodaná. Ti, kteří svou šanci promarnili měli pak možnost sledovat podívanou z velkoplošných obrazovek rozmístěných po celém městě.


Dubaj

„Místo srazu“, tak by se dalo přeložit do češtiny jméno hlavního města Emirátu Dubaj, ležícího ve Spojených arabských emirátech. Je to nejlidnatější město v zemi, tudíž se přímo nabízí udělat zde velkolepou novoroční show. V metropoli se nachází i známá budova Burdž Chalífa, kterou organizátoři využívají jako plátno pro lasery. Každoročně se odpálí přes půl milionu rachejtlí, protože jinak než ve velkém stylu to ani v tomto bohatém městě nejde.


Jak to vypadá na Nový rok po světě se můžete podívat v naší galerii!


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články