Neznámá fakta o Mrazíkovi: Natáčel se na poloostrově Kola, kde se prý nachází vstup do samotného pekla

Nezapomenutelná čarodějnice z Mrazíka
Zdroj: Youtube
Pohádka Mrazík se zpočátku setkala jen s vlažným ohlasem.Originální text scénáře nebyl v rýmech, tohoto efektu se docílilo až díky českému překladu.Američanům se film moc nelíbil, tedy kromě Stevena Spielberga.A ještě jednou USA. Mrazík tam byl označen za nejhorší film všech dob.+ 4 fotky+ 5 fotek

Byla to pěkná lapálie. Psal se rok 1964 a v Moskvě nebylo ani stopy po pořádném sněhu. Tvůrci filmu se tak museli vydat až za polární kruh do Murmanska, kde leží poloostrov Kola. Jenomže to netušili, že se o 25 let později pokusí tým ruských a norských geologů vyvrtat na Kole nejhlubší díru na světě a že celá operace skončí zběsilým úprkem všech přítomných osob.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 25. 06. 2020 16:00

Žil nežil jeden dědeček, jenž měl dceru Nastěnku. Když se znovu oženil, začala macecha, spolu se svou ošklivou dcerou Marfušou, Nastěnku týrat.  Záviděla jí její krásu. Jednoho dne ji vyhnala v mrazu do lesa, doufajíc, že tam nebohá dívka umrzne či bude sežrána vlky. Nastěnka naštěstí potkala v lese kouzelného Morozka, který jí pomohl. A v tu ránu se vydal do světa pohledný mladík Ivan, který se musel naučit konat dobré skutky, jinak by nikdy nezískal zpět svou lidskou tvář.

Na Mrazíka se můžete podívat dnes ve 20:00 na Nova Cinema

Nejhlubší vrt na světě

V roce 1989 se povedlo ruským a norským geologům provést na poloostrově Kola nejhlubší vrt na světě, a to sice do hloubky přes 12 000 metrů. Cílem celého projektu bylo získání co nejvíce nových informací o zemské kůře. Což se také stalo, avšak když se geologové rozhodli spustit do vrtu mikrofon, aby zaznamenali pohyb tektonických desek, čekalo je nemilé překvapení. Když si následně záznam přehráli, ozvaly se zvuky silně připomínající nářek tisíců mučených lidí. A to nebylo zdaleka vše. Dle jejich tvrzení měl z vrtu také vyšlehnout plamen v podobě děsivého přízraku.

„Jako komunista nevěřím na nebe ani na to, co se píše v bibli, ale jako vědec nyní věřím na peklo,“ řekl Dr. Azzacove, který se tohoto projektu taktéž zúčastnil. „Naším objevem jsme byli doslova šokováni. Víme však, co jsme viděli a co jsme slyšeli. Jsme přesvědčeni o tom, že jsme se provrtali do samotného pekla! Sonda začala náhle divoce rotovat, což značilo, že jsme se dostali do jakési kapsy či jeskyně. Teplota prudce vystoupala na více než 1000 °C.“ 

Tajemný Dr. Azzacove

Na internetu koluje o Dr. Azzacovovi jen velmi málo informací. Naopak teorií, které hovoří v jeho prospěch, či jej naopak shazují, je nespočet, pro a proti jeho tvrzení je také dost. Jedná se o skutečnost, nebo o pouhý hoax (některé prameny uvádějí, že nahrávka je ve skutečnosti součástí soundtracku k filmu Baron Blood)?

Tato otázka zajímala i paranormální vyšetřovatele ze Singapuru. Rozhodli se přijít na kloub tomu, zda se na inkriminované nahrávce skutečně nacházejí lidské hlasy. Jenomže ani oni nedošli k jednoznačnému závěru. Může se tedy jednat o křik milionů trpících duší, ale taky nemusí. Tento záznam tak není možné jednoznačně označit za podvod.

„Nelze říci, zda je záznam skutečně pravý, ale zjistili jsme, že „hlasy“ křičí ve stejné tónině, hlasitosti a intervalech, je tedy možné, že si s touto nahrávkou někdo šikovně pohrál a zmixoval více hlasů najednou. Pokud by byla správná druhá možnost, odvedl by dotyčný velmi dobrou práci. Ovšem je tady jedno ale. Frekvence je na umělý zásah příliš konstantní.” (Nahrávka začíná od druhé minuty videa)

Jak se celá kauza dostala ven?

Oficiálně se měla zpráva o kolském vrtu objevit ve finských novinách Ammenusastia. Je ovšem velmi zajímavé, že po zadání jejich názvu do internetového vyhledávače nám vyskočí pouze zprávy spojené s onou inkriminovanou zvukovou nahrávkou. Ani na Wikipedii bychom o těchto novinách nenašli žádné informace.

Podívejme se však na jedno vyjádření, které nám možná dává odpověď na to, jak se události odehrávající se na poloostrově Kola dostaly na veřejnost:

„Nejprve se zpráva o Kolském vrtu a jeho údajném odhalení odvysílala v americké náboženské rádiové stanici TBN, kterou v tu chvíli zrovna poslouchal jeden norský učitel, jenž byl na návštěvě v Kalifornii. Ten po svém návratu tuto zprávu následně rozšířil, a to sice zasláním dopisu do finského křesťanského magazínu. Následný výtisk časopisu, který obsahoval zprávu o získané nahrávce pekla, se dostal i do USA, kde byl však jeho původ mylně interpretován, neboť vzniklo tvrzení, že se jedná o seriózní vědecké periodikum. Od této chvíle už nešlo zabránit šíření.”

Na fotografie z legendárního "silvestrovského" filmu se podívejte zde:

Zdroj textu: hellandheaventestimonies

Zdroj fotek: Nova Cinema, YouTube

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články