Bohdana (40): Manžel přišel na způsob, jak se mi pomstít za rozvod. Zasáhl mě na tom nejcitlivějším místě

Bohdana (40): Manžel přišel na způsob, jak se mi pomstít za rozvod. Zasáhl mě na tom nejcitlivějším místě
Zdroj: Shutterstock

Bohdana se v manželství trápila. Radek byl pořád v práci, kterou tolik miloval. Vlastně víc než vlastní rodinu. Rozvod tak byl pro Bohdanu jediným řešením, jak své věčné čekání na manžela ukončit. Doufala, že synové zůstanou s ní. Jenže to se přepočítala.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 30. 10. 2021 10:00

Když už bylo naše manželství neudržitelné, práskla jsem do stolu a chtěla rozvod. Radek měl na prvním místě práci a peníze. O mě a naše dva kluky se příliš nezajímal. O to víc mě překvapilo, jak po rozvodu dychtil po jejich přítomnosti. Nemusím být génius, abych věděla, proč to dělá. Ví, jak naše děti miluji, a přes ně se mi snaží dodatečně ublížit.

Došlo mi, že takhle dál žít nechci

Radek nikdy nechápal, že bohatství z nás šťastné lidi neudělá. Nevěřil mi, když jsem opakovala, že bych byla tisíckrát raději, kdyby byl víc doma i za tu cenu, že budeme mít míň peněz. ,,Co ti chybí? Máš všechno, na co si ukážeš. A to jen díky tomu, že tvrdě dřu. Když budu víc doma, z toho, co máme, nebude nic,“ hájil svoje pracovní nasazení.

Ano, měli jsme všechno. Drahá auta a luxusní barák s tím nejlepším vybavením. Radek si dokonce přál i hospodyňku a zahradníka. To jediné jsem si dokázala obhájit. Chtěla jsem se o náš dům starat sama. Pro naše syny Ondru a Jakuba bych udělala cokoliv. Vždycky jsem děti chtěla a byla připravená za ně položit život.

Čím víc jsem byla doma bez manžela, tím víc mi docházelo, že takhle žít nechci. Bez lásky a dotyků. Radek mi posledních několik let nedokázal projevit náklonost. V tom přepychovém domě jsem byla pořád sama.

Po rozvodu si začal exmanžel kupovat naše děti

Kluci měli ve svých čtrnácti letech jiné zájmy než sedět doma s mámou. A já to chápala. Na druhu stranu, když už byli doma, věnovala jsem se jim. Zajímala se o ně. O jejich zážitky a sny do budoucna. Zkrátka jsem tam byla pro ně. Jednoho dne, kdy Radek přišel z práce opět o dvě hodiny později, než slíbil, mi došla trpělivost. ,,Já už takhle dál nemůžu,“ prohlásila jsem.

,,Musíš si zkrátka vybrat. Buď my, nebo práce,“ pohrozila jsem mu a doufala, že si zvolí nás. ,,Já svoji práci miluju a nenechám si ji vzít,“ zpražil mě a bylo jasné, že dojde na rozvod. Tajně jsem doufala, že o mě začne bojovat a pokusíme se náš vztah narovnat. On ale návrh rozvodu přijal velmi klidně. Vyplatil mě z domu a nechal mi jedno auto.

Já si koupila menší byt a byla přesvědčená o tom, že kluci budou žít se mnou. Jenže Radek začal hrát špinavou hru. Kluky si jednoduše kupoval. Cokoliv si vymysleli, to jim pořídil. Ať už šlo o drahý telefon, horské kolo nebo značkové boty. Já jim nic z toho nabídnout nemohla. Jako prodavačka v obchodě jsem s penězi bojovala.

Synové začínají dávat přednost otci

Když byli kluci u mě, bylo znát, jak trpí. Mačkali se v jednom pokoji. Žádný nejnovější počítač u mě neměli. Často jsem se ptala, jak s otcem vycházejí. Oba se shodli na tom, že se s ním moc nevidí. Vše zůstalo při starém. Radek tráví hodně času v práci.

Kluci si žijí svým životem, což jim vyhovuje. Když jsou u táty, nikdo se o ně nezajímá, nikdo je nehlídá ani nepeskuje. U mě taková pravidla nefungují, proto dny se mnou nesnášejí. U tatínka mají drahé dárky a volnou ruku. Nic s tím nezmůžu, protože je mi zcela jasné, že mi to Radek dělá naschvál, aby mi ublížil.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články