Iveta (42): S exmanželem jsem už nechtěla mít nic společného. Jednoho dne ale přišel s nezvyklou prosbou

Iveta (42): S exmanželem jsem už nechtěla mít nic společného. Jednoho dne ale přišel s nezvyklou prosbou
Zdroj: Freepik

Udržet dobré vztahy s bývalými partnery je důležité především ve chvíli, kdy spolu vychováváte dítě. Tak to měla donedávna i Iveta. Nicméně její exmanžel za ní nyní přišel s velmi nezvyklou prosbou, které se Iveta zdráhá vyhovět.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 06. 10. 2021 16:00

Jsem skoro pět let rozvedená. Svého rozhodnutí opustit manžela a začít jinde s čistým štítem opravdu nelituju. Život s Karlem (47) byl náročný. Strávili jsme spolu deset hektických let.

Život s Karlem byl náročný

Karel je velký bohém, který si rád užívá a nikdy se před ničím nezastaví. Samozřejmě, že mi tato jeho vlastnost ze začátku imponovala. Navštívili jsme spolu spoustu exotických zemí, zakusili spoustu nezapomenutelných zážitků. Například se Karel jednou, když jsme byli na Korfu, rozhodl, že musí zkusit skok padákem. Pro něj žádné potom neexistovalo. Musel hned, a tak měl druhý den za sebou skok ze čtyř kilometrů.

Život s ním byl vážně zábavný, prvních osm let bylo neskutečných. Vše se změnilo ve chvíli, kdy jsem zjistila, že jsem těhotná. Narodil se nám syn Damián, ale Karel nebyl připravený na to se usadit. Chtěl žít dál jako doposud, ale s malým dítětem to prostě nešlo.

Našla jsem si lepšího partnera

Proto jsem od Karla i s Damiánkem odešla. Bylo to dobré rozhodnutí, syn potřeboval zázemí, které mu Karel prostě nemohl dopřát. Dva roky po rozvodu jsem si našla nového přítele Ivana (39), ten je úplný opak Karla. Jde o srdečného kliďase, chodí do práce a je spolehlivý. Vždy vím, co od něj můžu čekat, a to je přesně to, co teď potřebuji.

Vím, že jsem se rozhodla správně. Karel občas za Damiánem chodí, ale je jasné, že ho na prvním místě nemá. Svůj život od té doby nezměnil. Nedávno se mi ale vrátil do života, když za mnou přišel s velmi zvláštní prosbou.

Přišel za mnou s nebývalou žádostí

Je tomu tak týden, co mě kontaktoval a prosil mě o setkání. Svolila jsem, tajně jsem doufala, že se třeba chce víc vídat se svým synem, ale v tom jsem se spletla. Na kávě mi objasnil, o co mu jde. „Potřeboval bych půjčit peníze,“ řekl mi. „Vyhodili mě z práce a já teď nemám ani na nájem. Asi chápeš, jak moc jsem zoufalý, když jsem s takovou prosbou přišel za tebou,“ vysvětlil mi.

Jeho žádost mě zaskočila, přemýšlela jsem, co se mu asi mohlo stát, že přišel o práci. Karel viděl moje pochyby. „Udělej to pro mě. Aspoň kvůli všem těm zážitkům, co jsme spolu měli,“ prosil. „Promiň, ale nemůžu to rozhodnout bez Ivana. Jsme partneři, měl by o tom vědět. Do týdne ti napíšu, jak jsme se rozhodli,“ řekla jsem mu a odešla z kavárny.

Je tomu týden a já stále nevím, jak se rozhodnout. Chce, abychom mu půjčili 20 tisíc, to není malá částka. Zatím jsem to Ivanovi neřekla, stále si nedokážu představit, jak na to bude reagovat.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články