Lucie (46): Celý život jsem podřídila vysněné kariéře. Teď toho začínám hořce litovat

Lucie (46): Celý život jsem podřídila vysněné kariéře. Teď toho začínám hořce litovat
Zdroj: Freepik

Kariéra, či rodina? Spousta žen by ráda měla oboje. Lucie si ale vybrala první variantu. Teď začala svého rozhodnutí litovat, protože to jediné, co ji v životě bavilo, se hroutí.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 13. 09. 2021 08:00

Milovala jsem svoji práci v marketingu a reklamě. Žila jsem jen pro ni. Už od malička jsem věděla, co chci dělat, a když jsem zjistila, že jsem v tom vážně dobrá, nic už mi nebránilo proměnit sen ve skutečnost.

Žila jsem si svůj sen

Po studiu na vysoké škole jsem hned začala pracovat. Bylo mi pětadvacet a přišlo mi, že mi patří svět. Ve své práci jsem byla opravdu dobrá. Rychle jsem šplhala vzhůru po kariérním žebříčku, měla jsem dobré nápady a byla hodně kreativní. Toho si samozřejmě nadřízení všimli a náležitě to oceňovali.

S tím, jak jsem stoupala vzhůru, jsem také dostávala víc a víc peněz a žila si na vysoké noze. Nebyl pro mě problém obklopovat se krásnými věcmi. Život v luxusu se mi prostě zalíbil. Jediná věc, která se mi vyhýbala, byla láska. Sice jsem se dvakrát vdala, ale nikdy to nebylo ono. Ani z jednoho manželství jsem neměla děti.

Všechno se mi v jednom momentě zhroutilo

Nikdy jsem svého rozhodnutí zaměřit se na kariéru nelitovala. Bylo pro mě naprosto přirozené, protože rodinu jsem nikdy vyloženě nechtěla. Kariéra a práce mě naplňovaly dostatečně. Bohužel teď se mi jediná radost v životě zhroutila a nemám najednou nic, pro co bych žila.

A všechno to skončilo tak náhle. Myslela jsem si, že mám svoje teplé místečko v kanceláři jisté. Byla jsem bláhová. Vyhodili mě. „Víš Lucko, už to úplně není to, co to bývalo. Nepřicházíš s tolika nápady. Dopředu jdou teď především mladí. Jsou kreativnější a dravější. V tomhle světě potřebujeme spíš mladou krev,“ řekl mi šéf, když mi dával výpověď.

Upadla jsem do depresí

Vyhazov z práce byl pro mě jako studená sprcha. Nemůžu za to, že jsem teď neměla úplně dobré období. Za to mě přece nemohou vyhodit, ne?

Až moc jsem si zvykla na život v luxusu. Co teď mám dělat, když jsem doma a stěny na mě padají? Cítím se tam tak sklíčeně... Potřebovala bych znovu jít mezi lidi a cítit se potřebná. Chtěla bych svůj minulý život zpět.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články