Rudolf (36): Přítelkyni jsem lhal v jedné dost zásadní věci. Teď to na mě určitě praskne

Rudolf (36): Přítelkyni jsem lhal v jedné dost zásadní věci. Teď to na mě určitě praskne
Zdroj: Freepik

Důvěra a pravdomluvnost jsou základním stavebním kamenem každého vztahu. Rudolf ale udělal hned na začátku velkou chybu. Lhal své partnerce a teď z toho už nedokáže vybruslit.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 04. 08. 2021 10:00

S Markétou (34) se známe přes 10 let. Stejnou dobu spolu i chodíme. Je to opravdu úžasná žena. Je moc chytrá a krásná. Bydlíme už dlouho ve společném bytě. Během našeho soužití se nám narodil syn Vincent (5). Zní to, jako bychom byli ukázková rodina. Já však hned na začátku vztahu s Markétou udělal chybu a nevím, jak ji napravit.

Vymyslel jsem si zdánlivě nevinnou lež

Markétu jsem potkal v baru. Líbila se mi na první pohled. Byla štíhlá, hnědovlasá a v obličeji opravdu krásná. Hned mi bylo jasné, že hraje jinou ligu než já. Já moc krásy nepobral, ale i tak jsem to šel zkusit. Překvapilo mě, že mě poslala do háje.

Na druhém rande samozřejmě došlo na otázky na tělo. Markéta mi řekla, že na vysoké škole studuje speciální pedagogiku. Nepřekvapilo mě to, hned od začátku mi přišla opravdu chytrá. Pak se ale Markéta zeptala mě, zda studuji, nebo už pracuji. Zpanikařil jsem. Nechtěl jsem jí říct pravdu, že nemám ani maturitu, a tak jsem si začal vymýšlet. Nalhal jsem jí, že jsem maturoval na obchodní škole, a pak šel hned do práce.

Vyhodili mě z práce

Během našeho vztahu na mě zatím neprasklo, že nemám maturitu. Nikdy jsem totiž nemusel řešit, že by moji kamarádi nějak řešili moje vzdělání. Prostě mi tato malá lež procházela skoro deset let. Tomu je teď ale konec.

Markétu nikdy nenapadlo, že bych jí v tomhle lhal. Chodil jsem normálně do práce a po mém maturitním vysvědčení se nepídila. Bohužel covid mi zkřížil plány a u nás ve firmě, kde pracuji skoro osm let, se vyhazovalo. Volba nepadla na nikoho jiného než na mě. Dostal jsem padáka a najednou jsem zůstal bez příjmu.

Chce po mně životopis

Dlouho jsem nemohl najít práci. Přestože mám několikaleté zkušenosti v oboru, bez maturity si ani neškrtnu. Nakonec Markéta přišla s nápadem. Její kamarád nabírá nové zaměstnance, proto jí mám poslat životopis a ona ho předá svému kamarádovi. „To je můj konec,“ pomyslel jsem si, když mi to říkala. Vždyť tam uvidí, že nemám dokončené středoškolské vzdělání.

Určitě se bude chtít rozejít, deset let ji tahám za nos, to by nikdo jen tak nepřešel. A tak mi zbývají pouze dvě možnosti, přiznat se jí, nebo lhát dál. Nejraději bych řekl pravdu, ale bojím se, že mě odkopne. Dostal jsem se do opravdu prekérní situace.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články