Tomáš (45): Žena mi po rozvodu nechala děti na krku. Hádám se s ní o každou korunu

Tomáš (45): Žena mi po rozvodu nechala děti na krku. Hádám se s ní o každou korunu
Zdroj: Unsplash

Rozvody nejsou nikdy hezkou záležitostí. Jeden velký vztah, o kterém jste si mysleli, že bude navždy, končí. Pan Tomáš ale zažívá peklo i po rozvodu, který měl všechno vyřešit.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 11. 08. 2021 12:00

S Magdou (44) jsme se brali hodně mladí, možná to je ten důvod, proč nám vztah nevydržel. Mysleli jsme si, že víme, co od života chceme, naneštěstí se pak ukázalo, že jsme se v tom oba dost přepočítali.

Všechno dlouho klapalo

Brali jsme se před dvaceti lety. Pár let na to se nám narodil syn Šimon (15) a dcera Kateřina (12) na sebe nenechala dlouho čekat. Byli jsme v tu dobu šťastní, měli jsme kde bydlet a děti nám dělaly velkou radost.

Štěstí ale netrvalo dlouho, těsně po narození Káti šlo všechno do kopru. S Magdou jsme se začali hodně hádat. Na ničem jsme se neshodli, hádali jsme se, kam pojedeme na dovolenou i jaké dárky dáme dětem k Vánocům. Prostě už to dál nešlo. Jako kdyby se v našem vztahu něco zlomilo, a z nás z Magdou se stali dva cizí lidé, kteří spolu nevydrží ani minutu a nesnesou se.

Rozvod byl peklo

Nakonec jsme se dohodli na rozvodu. Ten ale probíhal jinak, než jsem očekával. Myslel jsem si, že děti budeme mít ve střídavé péči. Magda mě ale zaskočila, řekla, že děti do střídavé péče nechce, ať si je vezmu já. Jí bude stačit mít je o některých víkendech.

Svým rozhodnutím mě překvapila, nikdy by mě nenapadlo, jak rychle se dokáže vzdát práva na děti. Záhy jsem pochopil, proč to udělala, chtěla si prostě užívat. Nedlouho po rozvodu se okolím začaly šířit drby, že je Magda často v baru nebo v hospodě a loví tam chlapy. Vyspí se spolu, chlap ji opustí a její lov začne nanovo. Nemohl jsem uvěřit, že se takto chová žena, kterou jsem si vzal a je matkou mých dětí.

Neposílá žádné peníze

Naneštěstí se teď její chování odráží i v přístupu k dětem. Skoro mi nepřispívá na jejich výchovu, vymámit z ní nějaké peníze je opravdu zapeklitý oříšek. Nedávno jsem za ní šel, ať mi pošle finance, neboť děti chtěly jet s kamarády na tábor.

„Magdo, dáš mi, prosím, aspoň dva tisíce? Děti by rády jely s kamarády na tábor, a já nemám moc peněz. Nemohla bys trochu přispět?” zeptal jsem se jí. „Teď nemám, promiň, ale zaplať to, přines mi doklady a já ti to proplatím, věř mi,” odpověděla mi. A mě v tu chvíli bylo hned jasné, že od ní žádné peníze zase neuvidím. Je to takhle pořád dokola a mě to začíná unavovat. Nemám sílu se se svojí bývalou hádat o každou korunu, kterou nepošle na děti, protože je očividně nechce...

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články