Adéla (25): Přítel si myslí, že ho podvádím. Z toho, při čem jsem ho přistihla posledně, se mi zvedl žaludek

Adéla (25): Přítel si myslí, že ho podvádím. Z toho, při čem jsem ho přistihla posledně, se mi zvedl žaludek
Zdroj: Pixabay

Adélin přítel Luděk se zničehonic změnil. Začal ji bezdůvodně podezírat, že ho podvádí. Často se kvůli tomu hádali. Luděk jejím slovům o tom, že je mu věrná, nevěřil. Jednou ho Adéla nachytala při něčem, nad čím jí zůstává rozum stát.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 19. 07. 2021 10:00

Sama nevím, z čeho Luděk (27) usuzuje, že ho podvádím. Po třech letech vztahu nicméně přišel s tím, že jsem mu nevěrná. A nedá si to vymluvit.

Přítel začal být podezíravý

Luděk je jinak v pohodě. Má pár koníčků, kterým se věnuje. Tráví několik hodin týdně s balónem v tělocvičně. Hraje totiž amatérskou fotbalovou ligu. Náš vztah byl vždy založen na důvěře a otevřené komunikaci. O plánech do budoucna jsme zatím nemluvili. Necháváme věci plynout tak nějak volně.

Aktuálně necháváme téma svatby či dětí zavřené. Luděk si totiž před časem ošklivě zranil ruku a měl skoro měsíc dlahu. Tím, že nemohl trénovat, byl více doma, zatímco já si dál jela to svoje. Z práce chodím cvičit. A pokud nejsem zrovna ve fitku, jdu s nějakou kámoškou na kávu nebo na skleničku.

To přestalo Luďkovi vonět. Byl by nejradši, kdybych z práce jela rovnou domů. Což nedělám, protože nemůžu za to, že on nemůže na fotbal. Začal mi tedy vyčítat, že se o něj dostatečně nestarám. S tím nesouhlasím. Doma uklízím, vařím a nakupuji. Sex máme pořád ve stejné frekvenci, takže nevím, o co mu jde.

Upnul se k představě, že ho podvádím

Jeho žárlivost a majetnický způsob jednání postupně gradovaly. Začal na mě čekat po práci a tahal mě domů. Nezajímalo ho, že už mám domluvený sraz. Nejsem žádná puťka, která poslechne na slovo. Takže jsem se mu vzepřela. Ovoce to samozřejmě nepřineslo. Postupně jsme se začali hádat. Neustále mě zpovídal, kde jsem a s kým.

Moje pravdivé odpovědi považoval za báchorky. Upnul se k představě, že ho podvádím. Rychle jsem poznala, že mi lustruje telefon, Facebook a email. Tím, že jsem si změnila hesla, jsem ho v jeho teorii utvrdila. Moje svědomí bylo čisté, takže jsem se dále proti němu a jeho praktikám bouřila. Tak mi tím lezl na nervy, že jsem s ním přestala spát.

Milovat se s někým, kdo mi nevěří, mi nebylo po chuti. Ani tak jsem ale nehledala povyražení jinde. Situace začala být neúnosná. Hádky, výčitky a zpovědi každý večer. Rozchod byl dlouho tím posledním, na co jsem myslela. Jenže poslední týdny jsem si s ním v duchu pohrávala čím dál častěji. Luděk mi křivdil a nerespektoval můj život.

Očichával moje spodní prádlo

Jenže to nebylo všechno. Jednou jsem po práci přišla domů dřív. Bolela mě hlava, a tak jsem si vzala půl dne volna. Luďka jsem našla v koupelně, jak sedí nad hromadou špinavého prádla. Na zvláštní hromádce měl moje spodní prádlo. Hlavně kalhotky. Ke každým z nich si přičuchával. ,,Co to proboha děláš? Jsi snad fetišista?“ vyjekla jsem.

Lekl se a začal koktat. ,,No já, to...," mektal. ,,No? Já poslouchám. Děsíš mě, víš to?“ Luděk se nadechl a spustil: ,,Očuchávám tvoje kalhotky, abych poznal, jestli mě podvádíš, nebo ne. Tady ty jedny na sobě mají nějaký podivný sliz. To je co?“ Podal mi je do ruky. ,,To je, chlapečku, výtok. Prachobyčejný výtok!“ křikla jsem poníženě a mrskla je po něm. Luděk se zastyděl. Bolest hlavy jsem vyřešila v místním baru. Jsme sice ještě spolu, ale už se na Luďka dívám jinak.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články