Zdeňka (28): Našla jsem si přítele značky ideál. Dnes vím, že jsem měla utéct už oné noci

Zdeňka (28): Našla jsem si přítele značky ideál. Dnes vím, že jsem měla utéct už oné noci
Zdroj: Unsplash

Zdeňka byla novým přítelem naprosto nadšená. Byl romantický, zajímal se o ni a rád jí naslouchal. Že něco není v pořádku, zjistila až ve chvíli, kdy chtěla jít ven s kamarádkami.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 07. 2021 13:00

Dlouho jsem se nechtěla podívat pravdě do očí. Když se Gabriel (30) choval na začátku vztahu trochu majetnicky, brala jsem to jako důkaz lásky. Určitě mě nenapadlo, že z toho bude do budoucna velký problém.

Přítel se ke mně choval velmi pozorně

Poznali jsme se v baru. Uznávám, že je to místo, kde se lidé seznamují spíš kvůli sexu než trvalému vztahu. U nás to ale bylo jinak. První noc jsme sice strávili společně, ale na milování nedošlo. Jen jsme si dlouze povídali. Gabriel mi přišel jako velký romantik. Hodiny mě hladil po zádech a zajímal se o můj život.

Dlouho jsme spolu nespali. Jen jsme chodili na procházky a poznávali se. Až po osmi týdnech jsme se poprvé pomilovali. Byl k mé maličkosti pozorný. Postupně jsem mu zcela propadla. Dělal, co mi na očích viděl. Když mi nabídl společné bydlení, jásala jsem. V bytě mě nechal, abych si vše udělala podle sebe.

První náznak toho, že mám raději utéct, přišel asi po roce. Měla jsem jít s kamarádkami na víno a poté na diskotéku. To se ale příteli nelíbilo. Když viděl, jak jsem se namalovala (v jeho očích zmalovala) a jaké šaty mám na sobě, nechtěl mě pustit ven. ,,Takhle nikam nepůjdeš. Setři si z obličeje ten bordel a vezmi si džíny,“ řekl naprosto vážně.

Od toho večera se všechno změnilo

,,Byla bych jediná. Půjdu oblečená tak, jak jsem,“ odvětila jsem sebevědomě. Velmi ošklivě jsme se pohádali. Během večera jsem měla pořád pocit, že nás někdo sleduje. Šlo sice jen o pocit, ale hodně intenzivní. Na diskotéce jsem se docela odvázala a tančila jako smyslu zbavená. Domů jsem se dopotácela kolem druhé ráno.

Gabriel na mě čekal. ,,Kde jsi tak dlouho?“ zeptal se s baterkou v ruce. ,,S kým vším ses bavila? Kdo byl ten chlap u baru?“ sázel otázku za otázkou. ,,Jaký chlap? O čem to mluvíš?“ nechápala jsem jeho dotazy. ,,Nedělej ze mě hlupáka! Viděl jsem na vlastní oči, jak s ním flirtuješ. Tomu je ale konec, holčičko. Odteď už nikam chodit nebudeš,“ nakázal mi.

Byla jsem příliš společensky unavená, než abych to s ním řešila. Padla jsem do postele. Probudil mě kolem poledne. Byl jak mílius. Uvařil mi oběd a omlouval se za své předchozí chování. Naštvaná jsem sice byla, ale už jen trochu. Najedla jsem se, dala si vanu a rozhodla se, že půjdu do města na nákupy. Bylo nutné, abych se namalovala, protože jsem vypadala poněkud ,,vyjetě“.

Nepustil mě samotnou ani na krok

Jenže moje šminky zmizely. Prohledala jsem celý byt, ale nikde je nenašla. Gabriel se potutelně usmíval. ,,Kam jsi je dal?“ zeptala jsem se rovnou. ,,Jsi krásná i bez nich. Vyhodil jsem je,“ prohlásil jakoby nic a já dostala vztek. Kosmetika za dva tisíce a on ji jen tak vyhodí? Na nákupy musel jít nutně se mnou. Držel mě tak pevně, až mě ruka bolela. Sotva jsem se podívala na nějakého kolemjdoucího muže, už dělal scény.

,,Tak toho bys chtěla? Jsi coura!“ vykřikl a ztrapnil nás oba. Absolutně jsem nechápala, co to do něj vjelo. Pak už to šlo z kopce. Nikam jsem bez něj nemohla jít. Malovala jsem se tajně v práci a než jsem se vracela domů, zase jsem šminky smyla. Doma jsem musela minutu od minuty vyprávět, s kým vším jsem mluvila. Ze vztahu jsem před časem utekla, změnila číslo a doufám, že už Gabriela v životě nepotkám.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články