Martina (31): Myslela jsem, že se přítel po narození dcery změní. Jenže je to ještě horší

Martina (31): Myslela jsem, že se přítel po narození dcery změní. Jenže je to ještě horší
Zdroj: Freepik

Martina si o svém příteli nedělala žádné iluze. Věděla, že v jejich vztahu nepanuje harmonie. Nicméně když Kryštof vyslovil přání založit rodinu, neváhala. Doufala, že se jejich vztah změní k lepšímu. Opak byl ale pravdou.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 13. 04. 2021 13:00

Náš vztah s Kryštofem (33) nebyl už od začátku harmonický. Škoda, že jsem nevzala nohy na ramena dřív, než se nám narodila dcera Týna.

Přítel je majetnický žárlivec

Kryštof byl vždycky velmi majetnický a žárlivý. Současně s tím měl pro každého z nás jinak nastavená pravidla. Zatímco on věnoval čas svým koníčkům a kamarádům, já jsem musela být doma a obstarávat domácnost. Byl by nejradši, kdybych seděla doma pořád. Hádky u nás byly na denním pořádku.

Po třech letech jsem si na to zvykla. Nikdo mě ve vztahu nedrží, ale i tak jsem přes časté neshody neodešla. Když jednoho dne Kryštof vyslovil přání založit rodinu, byla jsem tím překvapena. Nechala jsem se natolik zmást, že jsem do toho šla. Myslela jsem si, že se tím hodně změní. Především sám Kryštof.

Sotva jsem otěhotněla, byla jsem naprosto nepoužitelná. Bylo mi neustále zle. Velmi rychle mě začaly bolet kyčle a záda. Už ve čtvrtém měsíci jsem měla problém vůbec vstát. Šla jsem na rizikové těhotenství. Kryštof chodil do práce a já jsem měla jediný úkol, v pořádku donosit naše děťátko. Mám za sebou bohužel jeden potrat z předchozího vztahu, tudíž jsem tentokrát nechtěla nic podcenit.

Veřejně se tahal s jinými ženami

Těhotenství nás s Kryštofem ještě víc odcizilo. Nebyla jsem ničeho schopná. Ani sexu, který přítel tolik vyžadoval. Nedokázal pochopit, že na to prostě nemám chuť ani sílu. Byla jsem ráda, když jsem doma uklidila a uvařila. To byl vrchol mého konání.

O to větší šok jsem zažila, když jsem našla Kryštofovy konverzace s cizími ženami. Měl jich plný telefon i e-mailovou schránku. I to ale dokázal okecat a jelo se dál. Náš vztah tím nicméně vzal za své. Kryštof se i nadále scházel s jinými ženami. Bydlíme na malé vsi, takže se to rozneslo velmi rychle. Zatímco já jsem ležela doma a čekala jeho dítě, on si někde vesele užíval a domů se chodil jen najíst a vyspat.

Když už byl náhodou doma, seděli jsme vedle sebe jako sourozenci. V té době jsem už měla docela velké břicho. Bohužel, ruku jsem na něj pokládala jen já. Ačkoliv s nápadem založit rodinu přišel právě Kryštof, o moje pocity a dítě se nezajímal. Vše potřebné pro miminko jsem musela obstarat sama.

Prý potřebuje více žen, ale miluje jen mě

Pak mi bouchly saze. Kamarádka mi poslala fotku, kde je Kryštof s jinou. Praštila jsem do stolu a v osmém měsíci se přestěhovala k tetě. Přítel po mně nepátral. Bylo mi z toho na nic. Porod jsem musela zvládnout sama. Ani tam se neuráčil přijít. Žádná euforie se nekonala. Akorát vztek a smutek, že se na nás vykašlal. Když byly malé tři měsíce, ozval se. Prosil o odpuštění a náš návrat domů. Moc práce mu to nedalo, aby mě přemluvil.

Bez váhání jsme se vrátily. Tvrdil, že se změnil. Celé jeho snažení trvalo dva měsíce. Pak jsem ho zahlédla na ulici, jak se líbá s cizí ženou. Dal se do mě známý vztek. „Jsem hlupačka, skočila jsem mu na špek,“ řekla jsem si pro sebe. Letěla jsem domů s tím, že si s Týnou sbalíme věci a navždy odejdeme.

Chytl mě ve dveří se slovy: „Já potřebuji k životu více žen, ale tebe miluji. Prosím, neodcházej.“ Zůstala jsem. Jsem vážně hloupá. Jak jednou naší dceři vysvětlím, že její otec je záletník?

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články