Beáta (25): Stanu se matkou, aniž bych o to stála. Takový podraz příteli nikdy neodpustím

Beáta (25): Stanu se matkou, aniž bych o to stála. Takový podraz příteli nikdy neodpustím
Zdroj: Freepik

Beáta měla v jedné věci jasno - nechtěla děti dřív než ve třiceti. Do té doby toužila hodně cestovat, uchytla se dokonce jako delegátka v Řecku. Jenže pak se ze dne na den všechno změnilo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 12. 07. 2021 09:00

Jasně jsem na začátku vztahu Milanovi (28) řekla, že děti dřív než ve třiceti nechci. Měla jsem k tomu svoje důvody. Chtěla jsem udělat kariéru a podívat se po světě. Dohnat roky, které mi vzala přísná výchova mé matky. Teď se mi ovšem obrátí život vzhůru nohama.

Chtěla jsem si užívat cestování

Milan je mojí první láskou. Poznali jsme se, když mi bylo patnáct. Obsluhovala jsem stánek na jednom festivalu, točila jsem limonádu a dělala párky v rohlíku. Za ten večer si přišel snad pro deset hotdogů. Bylo mi to divné, protože zase tak dobré nebyly. Jemu šlo ale o mě. Tu noc mě doprovodil domů, a tak začal náš vztah.

Studovala jsem cestovní ruch. Těšila jsem se, jak se po škole vydám do světa a v sezoně budu dělat delegátku. Přála jsem si působit v Řecku nebo Španělsku. Milan dokonce jel první rok se mnou. Našel si v Řecku brigádu a strávili jsme tam úžasné léto. Tehdy jsem si myslela, že ze svého obláčku štěstí nikdy nespadnu.

Přes zimu jsem se vracela do Čech. Vždy jsem si našla práci na poloviční úvazek. Nic, co by mě zde extra drželo. S Milanem to klapalo. Začali jsme spolu poměrně brzy bydlet. Možná to ho přivedlo k myšlence, že už chce děti. Když se mě na to zeptal poprvé, lekla jsem se.

Já děti ještě nechtěla, ale přítel ano

Bylo mi dvacet dva let. Pomyšlení na děti jsem rozhodně ještě neměla. Všechno by se změnilo, přičemž já stále toužila po cestování a delegátství. Nevodila jsem ho proto za nos. ,,Ještě máme čas. Není kam spěchat. Až mi padne třicítka, můžeme to téma znovu otevřít,“ prosila jsem ho. Neposlouchalo se mu to dobře, ale zdálo se, že to chápe.

V Řecku jsme strávili další tři léta. Vždy po návratu domů ale Milan vytahoval téma děti. Trochu to náš harmonický vztah nabourávalo. Jednou jsem mu dokonce navrhla, že pokud už chce děti, nebudu mu bránit a může odejít. Milan mi ale jasně sdělil, že chce děti jen se mnou. Potěšilo mě to, ale svým způsobem to bylo velmi svazující.

Po vyřčení věty ,,však já na tebe nějak vyzraju“, jsem se měla mít na pozoru. Antikoncepci jsem nebrala, používali jsme kondom. V životě by mě nenapadlo, že se Milan uchýlí k něčemu tak podlému. Před jedním naším sexem udělal do prezervativu dírku. Tu noc jsem se nešla ani osprchovat. Když se mi za pár týdnů udělalo zle, těhotenství mě vážně nenapadlo.

Tajně udělal dírku do kondomu

Dlouho jsem to svalovala na střevní potíže, i když průjem jsem neměla. Bylo mi jen špatně od žaludku a to převážně po ránu. Když mě viděla moje matka, hned mi řekla: ,,Panebože, Beátko, ty jsi těhotná. Vidím ti to na očích!“ V tu chvíli mi začal v hlavě blikat výstražný majáček. Nedalo mi to a koupila jsem si těhotenský test.

Dvě čárky jasně říkaly, co se s mým tělem děje. O pár dní později mi to potvrdil i gynekolog. Milan dlouho mlžil, že nechápe, jak je to možné. Stále byl čas, abych si dítě nechala vzít. Vlastně díky tomu, že jsem to před Milanem zmínila, kápl božskou. ,,Já ti říkal, že na tebe vyzraju,“ pronesl a smál se. Za dva měsíce se nám narodí holčička. Už jsem se s tím částečně smířila. Od Milana to ovšem beru jako prvotřídní podraz.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články