Klaudie (27): Otěhotněla jsem s mužem, se kterým nedokážu žít. Toto bych nikomu nepřála

Klaudie (27): Otěhotněla jsem s mužem, se kterým nedokážu žít. Toto bych nikomu nepřála
Zdroj: Freepik

Klaudie dostala po sedmi letech košem a cítila zradu. Rok byla sama, než se seznámila s novým mužem. Tam šlo čistě o sexuální přitažlivost, jako lidé si totiž nerozuměli. Klaudie s ním ale velmi záhy otěhotněla a nyní stojí před zásadní otázkou.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 22. 05. 2021 10:00

Byla jsem ve vztahu s Mirkem skoro sedm let. Sotva jsme začali mluvit o svatbě, nastoupila k němu do práce nová kolegyně. On dostal strach, že mu něco uteče, a tak mě opustil. Zradu jsem cítila ještě za rok.

Našla jsem si chlapa na sex

Ze dne na den jsem zůstala sama. Nejhorší na tom byla skutečnost, že jsem neudělala nic špatně. Mirek mě prostě vyměnil za mladší model. Téměř rok jsem se utápěla v pocitech křivdy. Nechtěla jsem k sobě žádného chlapa pustit. Kamarádka Jana mě už dlouho přemlouvala, abych si někoho našla. Donutila mě zajít na rychlé rande. Střídala jsem stoleček za stolečkem a hledala toho pravého.

Nakonec mě zaujal muž s číslem osm. Sice jsme si toho nestihli moc říct, ale jiskra mezi námi přeskočila. Za pár dní mě pozval na rande. Jako muž mě silně přitahoval. Bohužel po lidské stránce jsme si moc nerozuměli. Rozcházeli jsme se snad ve všem. Ať už jde o názor na trávení dovolené či politické preference. Přitažlivost byla čistě sexuální.

Já měla po roční abstinenci neuvěřitelnou chuť se milovat. Pozvala jsem tedy Samuela (31) k sobě domů. Sex s ním byl úžasný. Tam panovala naprostá souhra. Už od prvního okamžiku jsme si uměli vyhovět, jako bychom se znali roky. Já si řekla, že když už nic jiného, budu ho mít alespoň na sex do doby, než si někoho najdu.

Zjistila jsem, že jsem těhotná

V tom týdnu jsme se sešli ještě asi třikrát. Myslím, že Sam to se mnou měl stejně. I on se rozhodl využít benefitu v podobě sexu. Šok ale přišel ve chvíli, kdy se mi o čtrnáct dní zpozdila menstruace. Těhotenství jsem vyloučila jako první, protože užívám antikoncepci.

Jenže pak jsem si vzpomněla na svůj nedávný třídenní průjem, který účinnost antikoncepce snižuje. Neváhala jsem a koupila si těhotenský test. Ten hovořil jasně. Dvě čárky na mě svítily jako semafor. ,,Co teď?“ zeptala jsem se nahlas. Bylo mi jasné, kdo je otcem. S nikým jiným než se Samem jsem nespala. Rozhodla jsem se, že mu tu informaci sdělím, i když od něj vlastně nic nečekám.

Byl v šoku. První, na co se mě zeptal, bylo: ,,Ty nebereš antikoncepci?“ ,,Beru, ale zjevně selhala,“ špitla jsem. Bylo na něm znát, jak je tou informací rozhozený. Ani on totiž se mnou žádnou velkou budoucnost neplánoval. ,,Mělo jít přeci jen o sex. Jdi na potrat a nemusíme nic řešit,“ řekl nakonec. Jenže pro ženu takové rozhodnutí není lehké.

Nevím, jak se mám rozhodnout

,,To se ti řekne. Jsem ve věku, kdy už bych dítě mít mohla. To, že si my dva nerozumíme, přece není důvod k potratu, nemyslíš?“ Chvíli váhal než pronesl: ,,Pokud si to necháš, určitě ti pomůžu. Obávám se ale, že my dva jako pár fungovat nemůžeme.“ Ocenila jsem jeho snahu. Konečné rozhodnutí je ale stejně na mně.

Mele se to ve mně. Mám pocit, jako by žádné rozhodnutí nebylo správné. Pokud půjdu na potrat, riskuji, že se mi už třeba nepodaří otěhotnět. Pokud si dítě nechám, budu ho vychovávat sama, protože já a Sam k sobě nepatříme. Najdu si s dítětem ještě někdy nějakého muže? Mám pár týdnů na to se rozhodnout. Jasno v tom ale nemám.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články