Bizarní svatba: Japonec se oženil s hologramem šestnáctileté dívky. Nebyl sám

Bizarní svatba: Japonec se oženil s hologramem šestnáctileté dívky. Nebyl sám
Zdroj: Wikimedia Commons/Beryl_snw, CC0

Jméno Hatsune Miku zná asi málokdo. Jde o počítačem vytvořenou 3D projekci šestnáctileté školačky, která má za sebou vcelku úspěšnou hudební kariéru. Na tom by v Japonsku nebylo až tak nic zajímavého, kdyby si tento hologram nevzal sedmatřicetiletý Akihiko Kondo za manželku...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 05. 2021 11:00

Lásce nelze poroučet. Akihiko Kondo se prostě zamiloval do dívky jménem Hatsune Miku, která sice byla o 20 let mladší, ale on nedal jinak, než že se musela konat svatba. Dívka je vysoká 158 centimetrů, váží 42 kilogramů, má kulaté oči a dlouhé modré copánky. Mimochodem, je jí šestnáct. A ještě dlouho bude. Jde totiž o virtuální idol, který se poprvé objevil v létě 2007.

Jediná láska

Kondo byl již od puberty přesvědčen o tom, že si nikdy nenajde partnerku. Vše změnilo až seznámení se s Miku. Zbláznil se do ní jako spousta dalších japonských teenagerů a umanul si, že se musí stůj, co stůj stát jeho ženou. Extrémní oddanost celebritám (ať už živým, nebo umělým) je v zemi vycházejícího slunce poměrně častým jevem, Kondovo rozhodnutí ale nadzvedlo obočí i těm největším podivínům.

Jeho rodina s tím samozřejmě nesouhlasila. Zamilovaný muž ale apeloval na to, že našel opravdové štěstí. Miku jej totiž nikdy nepodvede, nezestárne ani nezemře, což by u skutečné ženy těžko našel. Nakonec se dočkal svého snu a součástí obřadu, který se odehrál 4. listopadu 2019, byla také klasická výměna prstenů. Kondo si totiž pořídil i plyšovou hračku podobnou virtuální popové hvězdě. Na svatbu přišlo 39 hostů, jen ženichova rodina tuto slavnost raději vynechala...

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený SAYS (@saysdotcom)

Věrnost nehrozí

Kondovo manželství není nijak závazné, právo jej totiž v takové podobě neuznává. Firma The Gamer, která hologram vytvořila, upozorňuje, že Hatsune Miku má další ctitele, kteří s ní hodlají uzavřít podobně podivný svazek. Akihiko ale prý ničeho nelituje. Dívka umí rozpoznat jeho tvář a pomocí zabudované kamery a mikrofonu mu odpovídá jednoduchými frázemi a písněmi.

Akihikovi rodiče přesto tiše doufají, že jednou přijde k rozumu. A nejsou jediní. Jen v roce 2017 požádalo o ruku svou oblíbenou virtuální postavu až 3 700 mladých Japonců, kterým to umožnila vývojářská firma Gatebox. Kolik nešťastných rodičů asi připadá na tisíce spokojených mladých mužů?

Zdroje informací:

Amp.scmp.com: Japanese man marries hologram of virtual idol Hatsune Miku

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články