David (34): Zjistil jsem, co dělá moje těhotná přítelkyně za mými zády. Je mi z toho zle

David (34): Zjistil jsem, co dělá moje těhotná přítelkyně za mými zády. Je mi z toho zle
Zdroj: Freepik

I když se David do Tamary zamiloval na první pohled, jedna věc mu vadila. Měla slabost pro cigarety a občasné pivo. Myslel si, že ji dokáže zlozvyků zbavit, ale čas ukázal, že je to silnější než ona. Nejhorší to bylo, když Tamara otěhotněla.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 04. 2021 10:00

To, že chci mít jednoho dne početnou rodinu, jsem věděl už jako malý kluk. Sám jsem ze tří bratrů, takže se mi velká rodina vždycky líbila.

Nabrnkl jsem si kuřačku

Chtěl jsem být pečlivý při výběru matky svých dětí. Pár nepovedených vztahů mě dovedlo až k Tamaře. Měla dobré vzdělání a pocházela ze slušné rodiny. Její rodiče byli lékaři. Měla přehled, byla chytrá a hlavně toužila po dětech. Nebo alespoň tak to říkala. Moje pomyslná žárovka zasvítila a já jsem věděl, že Tamara je ta pravá.

Jednu vadu na kráse ale přece jen měla. Já jako tvrdý odmítač alkoholu a tabákových výrobků jsem musel skousnout, že si dá občas pivo. To, že si sem tam zapálí, jsem dělal, že nevidím. Lezlo mi to na nervy, ale povahově byla Tamara úžasná. Byl jsem přesvědčený, že ji toho dokážu zbavit.

Jsem aktivní sportovec se zájmem o zdravý životní styl a umím pro něj nadchnout i druhé. Sotva přítelkyně vytahovala cigarety, že si zapálí, hned jsem se ji snažil zaměstnat. Pivo jsem domů nekupoval a jí bylo hloupé si ho pořizovat zvlášť. Raději si tedy chodila sednout ke kamarádce na balkón. Tam si vesele popíjely a pokuřovaly. Ten smrad, který přišel společně s ní, byl vážně nechutný. Měl jsem kolem toho vždy hromadu řečí.

Nepřestala s tím ani v těhotenství

Po roce jsem věděl, že je to marné a budu se s tím muset naučit žít. Naděje mi svitla až ve chvíli, kdy mi Tamča oznámila, že se jí zpozdila menstruace. „Tak si udělej test,“ ponoukal jsem ji. Druhý den jsem ho sám koupil a čekal v koupelně s Tamarou na výsledek. „Jsou tam dvě čárky!“ vykřikl jsem radostí. Hned jsem ji šťastně objal. Tamara mě odstrčila a řekla: „Tak na to si musím zapálit.“

„To nemůžeš. Jsi těhotná. Neblázni,“ vyjel jsem na ni. „Jedna cigareta nic neudělá, neboj se,“ odbyla mě suše. „Počkej, já to myslím vážně. Teď je na čase, abys toho nechala. Alkohol a cigára jsou pro tebe teď tabu. Víš, jak to může miminku ublížit?“ pokáral jsem Tamaru. Ta se naštvala. „Tak to jdu vydýchat ven. To můžu, tati?“ rýpla si.

Chtěl jsem jít s ní, ale požádala mě, že chce být sama. Já jsem doma vesele pochodoval a radoval se, že budu táta. Tamara se vrátila asi za hodinu. Šel jsem k ní. „Já se nechci hádat,“ řekl jsem na usmířenou a chtěl jí dát pusu. Ucítil jsem z ní kouř. „Tys vážně kouřila? Jako děláš si srandu? Jsi nezodpovědná. Nepřeji si, abys kouřila! Čekáš moje dítě,“ obořil jsem se na ni.

Ukázalo se, že dítě nechtěla

Přestal jsem jí věřit. Vždycky, když se odněkud vrátila, byla cítit kouřem. Někdy dokonce i pivem. Kdyby si dala za celé těhotenství cigaretu či dvě, věřím, že by se nic nestalo. Jenže ona podle mě kouřila, kdykoliv mohla. Respektive, když nebyla se mnou. Ustavičně jsme se kvůli tomu hádali. Ona měla jasný argument: „Je to moje tělo, můj život. Můžu si dělat, co chci.“

„To se pleteš. Dítě, které nosíš, je i moje. Neseš zodpovědnost za to, že se budeš v těhotenství chovat s ohledem na něj,“ řekl jsem jasně. Několikrát jsem ji načapal, jak stojí někde za bukem a kouří. Chtěl jsem chodit na vyšetření s ní, abych měl jistotu, že je dítě zdravé.

Syn se narodil před měsícem. Zdá se, že to na něj nemělo vliv. Tamara mě ale svým přístupem velmi zklamala. Navíc se ukázalo, že to, že chce děti, nebyla tak úplně pravda. Uvidíme, co ukážou další dny.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články