Jiří (32): Mám se ženit, ale teď váhám. Snoubenka lže mojí mámě, a to v dost divných věcech

muž
Zdroj: Freepik

Jiřího čeká v létě svatba, ale svěřil se nám, že je dost na vážkách. Zcela náhodou zjistil, že jeho snoubenka lže jeho mámě, a to se mu pochopitelně nelíbí. O co se jedná?

Tereza Procházková
Tereza Procházková 22. 03. 2021 11:30

Ani ne po roce vztahu jsem požádal Lucku o ruku. Svatbu jsme naplánovali na léto tohoto roku. Doteď jsem si myslel, že je to žena mého života, ale teď si nejsem tak jistý.

Máma si všimla, že jsem přibral

Za mámou chodím skoro každý den, vždycky jí přinesu nákup nebo léky a ujišťuji se, že je v pořádku. Je po operaci kolene a pořád ji to bolí, takže nechci, aby někam chodila sama. Jinak se jí ale daří dobře. Minule jsem se u ní zastavil a ona si mě prohlížela: „Je vidět, že jsi spokojený. To máš z těch knedlíků,“ zasmála se a poukázala na moje břicho.

Za poslední měsíce jsem přibral, ovšem nebylo to z domácí stravy, ale protože jsem měl hodně práce a kupoval jsem si jídlo na benzínkách nebo ve fastfoodech. „Z jakých knedlíků?“ nechápal jsem, co tím myslí. „Jak ti Lucka vyvařuje. Minule jsem jí nabízela karbanátky se salátem, ale říkala, že ti dělá svíčkovou,“ vysvětlila mi a já jsem nechápal podruhé.

Přítelkyně matce tvrdila, že mi vyvařuje

Svíčkovou mi totiž Lucka nikdy neudělala, natož abych přijel domů a měl teplé jídlo. Nechci ji nijak shazovat, ale není dobrá kuchařka a ona to ví, proto o víkendu vařím já, v týdnu se stravuji jinde a večer mi stačí něco studeného.

Nechal jsem to být, myslel jsem si, že si to máma nějak popletla. Ovšem když jsem se u ní zastavil příště, krásně tam voněl gulášek. „Mohl bych si dát? Tvoje guláše jsou nejlepší,“ slintal jsem.

„Já jsem volala Lucce, jestli by trochu nechtěla domů, ale říkala, že má hotové knedlo zelo vepřo,“ zaskočila mě. To už mi došlo, že je něco špatně. „Lucka říkala, že tohle vaří, jo?“ divil jsem se. „Však je šikovná. Vždycky vaří něco jiného, to já tolik nevařím,“ pokrčila rameny máma.

Bojím se, že mi lže i v jiných věcech

Přišlo mi to divné, tak jsem mámu poprosil, aby Lucce přede mnou schválně zavolala, že bude zítra péct kuře, jestli si vezmeme. Lucčina reakce mě nadzvedla ze židle, byla strašně arogantní: „Já budu dělat panenku s fazolkama, takže ne, díky.“ To byl vrchol.

Když jsem se přiřítil domů, přítelkyně ležela u televize a jídlo samozřejmě nikde. „Proč odmítáš mámino jídlo a lžeš jí, že mi vaříš?!“ křičel jsem na ni. Vážně mě to vytočilo, navíc máma z toho byla smutná. Lucka začala brečet, že jen chtěla, aby si máma myslela, že se o mě dobře stará. Zklamala mě. Když jsem slyšel, jak nepokrytě lže, v čem jiném mi ještě neříká pravdu? Je tohle dobrá budoucí manželka? Začínám o tom pochybovat.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články