Bedřiška (51): Manžel je obézní, že si ani boty nezaváže, a mně nadává, že jsem přibrala tři kila

Bedřiška (51): Manžel je obézní, že si ani boty nezaváže, a mně nadává, že jsem přibrala tři kila

Paní Bedřiška se vždycky udržovala, ale jak sama říká, i ji dostihlo období koronaviru a nabrala pár kil. Nedělala by si z toho těžkou hlavu, kdyby ji její manžel pořád neurážel.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 09. 12. 2020 15:00

Odjakživa jsem měla normální postavu. Ráda jsem sportovala, což mě nepustilo ani v dospělosti. Bohužel tento rok jsem na to trochu zanevřela a pandemie tomu nepomohla.

Stres jsem zaháněla jídlem

Chodívala jsem alespoň na procházky, ale měla jsem takové nervy z koronaviru, že jsem to doma zaháněla jídlem. Manžel Jiří mě nijak nebrzdil. Naopak byl rád, že jsme si i v jedenáct večer dali do nosu.

Manžel mě uráží

Nalhávala jsem si, že brzy zase najedu na normální režim. Však se nic nezblázní, když se chvíli přestanu hlídat. Jenže lenost zvítězila a já už se několik měsíců pořádně nehýbala. Nabrala jsem tři kila, ale myslím si, že pořád vypadám normálně. Jediný, kdo do mě začal rýpat, je Jirka.

„Začínají ti být těsné věci,“ prohlásil ráno, když jsem se vyhrabala z postele a převlékala se. Mrkla jsem na sebe do zrcadla a on měl další škodolibé poznámky. Dokážu přijmout kritiku, ale ne od někoho, kdo má skoro sto třicet kilo a nedokáže si ani zavázat tkaničky. Po jeho páté připomínce jsem namítla, že být jím, tak mlčím. „TY mi říkáš, že jsem tlustá? TY?“ ohradila jsem se, ale on se smál, že chlapa má být kus a stejně nikdy nebyl hubený, zatímco já kynu před očima.

Mám z něj nervy

„Nečichej si k tomu těstu, přibíráš i ze vzduchu,“ řekl mi, když jsem chtěla upéct koláč na neděli. Rozčílil mě tak, že jsem celý obsah vyhodila a šla ven. Samozřejmě z toho byla hádka a on mi vynadal, že jsem to mohla dodělat. „Však tě nikdo nenutí, abys to jedla,“ dodal. Mám už toho plné zuby. Je evidentní, kdo z nás dvou je obézní, a nikdy jsem mu nic neřekla. Proto nerozumím, kde bere tu drzost mi neustále nadávat za tři kila. Teď už možná čtyři, protože z něj mám akorát nervy.

Je to pro mě teď těžké, protože se v práci střídáme a jeden týden docházím do kanceláře, další jsem doma na home officu. Tím pádem je pro mě snazší chodit do ledničky. Bývala bych si z toho ale takovou hlavu nedělala, kdybych to od Jirky neměla každý den na talíři. Teď se kolikrát přistihnu, že chodím do lednice tajně, protože to je něco zakázaného.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články