Magda (36): Žárlím na svoji švagrovou. Je ztělesněná dokonalost a mě přivádí k šílenství

Magda (36): Žárlím na svoji švagrovou. Je ztělesněná dokonalost a mě přivádí k šílenství
Zdroj: Freepik.com

Magda se snaží najít cestu ke své švagrové, kterou všichni tolik zbožňují. Bohužel se jí to kvůli závisti nedaří. Magdy manžel jí začal doma neustále předhazovat, aby věci dělala jako švagrová. Ta totiž umí všechno nejlíp. Najde Magda způsob, jak se zbavit závisti?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 09. 12. 2020 10:00

Můj spokojený život nabourala cizí žena. Vlastně už není tak zcela cizí. Moje švagrová je tak dokonalá, až se mi z toho dělá špatně. Manžel by za ni snad položil život.

Dokonalá švagrová

Richard (38) má mladšího bratra, který se před časem oženil. Jeho nastávající jsme do té chvíle neznali tak dobře, abych si na ni udělala obrázek. Viděli jsme se náhodně na oslavách, ale bližší kontakty jsme neudržovali. Co se přivdala do rodiny, slyším jméno Anička skoro pořád.

Manželův bratr Vláďa (30) byl na svoji Aničku velmi pyšný. Byla to mladá holka, která byla nádherná. Její postavu jí musí závidět snad každá žena. Má krásné dlouhé hnědé vlasy. Její zelenkavá kukadla, do kterých se hned Vláďa zamiloval, také jen tak někdo nemá. Ale není dokonalá jen fyzicky.

Na co sáhne, to se jí daří. Není to tak dlouho, co si otevřela svůj vlastní salón krásy. Nabízí takové služby, že klientelu si zajistila velmi rychle. Vydělává měsíčně víc peněz než já za celý půl rok. Vláďa s bratrem spolu mluví skoro denně. O kom jiném než o Anně.

Manžel mě s ní srovnává

Nedávno slavil Vláďa narozeniny, takže jsme jeli na oslavu. Anna měla všechno dokonalé. Upekla narozeninový dort, nad kterým se všichni hodinu rozplývali. Poskládala pro nás několikachodové menu, které strčilo do kapsy mnou dělané koblihy, které jsem na oslavu přivezla. Po celou dobu oslavy zněly věty typu: „Kde jsi, Vláďo, našel takového anděla?“

O mně se tchyně takto v životě nevyjádřila. Seděla jsem tam nasupeně a trpěla její existenci. Nejhorší na celé situaci je to, že mi nic neudělala. Je na mě velmi hodná a přátelská. Jenže závist, kterou jsem začala pociťovat, mi zkrátka nedovolí, abych ji měla ráda. Od poslední návštěvy začal Richard moje činnosti srovnávat s dokonalou Aničkou.

Nepovedla se mi bábovka a Richard mi řekl: „Tak zavolej Aničce, ta ji minule měla úplně prémiovou.“ Myslela jsem si, že ho tou bábovkou trefím přímo do hlavy. Za poslední roky se na mě usadilo pár kilo tuku a už si toho všimnul i Richard. Znovu mi předhodil Annu. „Tak se zeptej Aničky, jak si udržuje tu svoji krásnou postavu,“ řekl.

Nikdy nebudu jako ona

Mám husí kůži z každé rodinné sešlosti, kde má být Anna. Všichni jí zobou z ruky a jsou z ní na větvi. Jsem snad jediná, kdo jí nepřišel na chuť. Nejvíc mi vadí, že Richard jí neustále nadbíhá. „Nepotřebuješ s něčím pomoct, Aničko?“ zaslechla jsem ho nejednou z kuchyně, kam rychle utíkal, aby jí byl nablízku.

Richard se teď snaží s bratrem vídat nějak podezřele častěji. Já v tom nevidím nic jiného než to, že chce být blízko Anně. Je z ní zcela hotový. Máte pocit, že přeháním? Vím to, protože nedávno mi při milování řekl Aničko. Nikdy jsem se necítila hůř. Nemůžu se jí rovnat, jsem o deset let starší než ona.

Richard si začal zničehonic hlídat jídelníček a chodí třikrát týdně do posilovny. On, který to k smrti nesnášel! Budu muset taky začít makat. Jinak tuším, že to nedopadne dobře.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články