Irena (29): Poskytli jsme švagrovi střechu nad hlavou. Už se to jeho svádění nedá vydržet

Irena (29): Poskytli jsme švagrovi střechu nad hlavou. Už se to jeho svádění nedá vydržet

Irena se s manželem dohodla, že pomohou jeho bratrovi Jirkovi, kterého vyhodila manželka z bytu. Vzali ho pod svou střechu, ale Irena teď řeší jeden problém. Jaký? To se dozvíte v příběhu.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 03. 11. 2020 09:04

Když jsme měli s manželem Ondrou svatbu, šel mu za svědka jeho mladší bratr Jirka. Dohodli se, že až se bude ženit on, půjde mu za svědka na oplátku Ondra.

Další veselka

Jirka měl na svatbě přítelkyni, se kterou už byl více než rok. Vypadali spolu šťastně, takže když nám půl roku po svatbě oznámil, že požádal Janu o ruku, byla jsem nadšená. Hned jsem jí volala a nabídla se, že jí se vším pomohu a daruji jí veškeré dekorace, které jsme měli my. Svatbu měli malou, ale pěknou, jenže už při obřadu jsem si všimla, že je Jana nějaká nesvá. Sváděla jsem to na nervozitu, ale ona měla divnou náladu celý den.

Neklapalo jim to

Zhruba dva měsíce po jejich svatbě k nám Jirka přišel a rozčiloval se, že se pořád hádají. „Není taková, jaká byla před svatbou. Nerozumíme si, změnila se,“  říkal pořád dokola. Chodil k nám několikrát do týdne a opakoval ty samé věty. Bylo mi ho líto, chtěla jsem si s Janou promluvit, ale prosil mě, abych se do toho nepletla. Jana se mi neozývala, a tak jsem si řekla, že si to opravdu vyřeší sami.

Když jsme je zvali k nám, tak málokdy přišla, a když už, tak se pohádali i před námi. Proto nás nepřekvapilo, když Jirka volal Ondrovi a říkal mu, že ho vyhodila z bytu a že radši šel, jinak by to nedopadlo dobře. Bez váhání jsme ho vzali k nám. Jirka byl rád, sliboval, že si najde co nejdříve něco nového, ale teď je to kvůli nouzovému stavu těžké, tak jsme řekli, že nemusí spěchat.

Začalo se to mezi námi měnit

Ondra je policista, takže do práce chodí, ale já s Jirkou jsme zůstali doma na home officu. Střídavě jsme vařili a rozdělili si domácí práce. Když jsem krájela cibuli, začala jsem tak slzet, že jsem poslepu hledala ubrousky. Jirka se strašně smál a rychle mi utíral slzy. Jak jsem otevřela oči, koukal se na mě zblízka a mně se sevřelo hrdlo. Od toho dne se to mezi námi začalo měnit. Jirka se na mě dívá úplně jinak, všímám si, jak si mě prohlíží, a zarazilo mě, že mi to není vyloženě nepříjemné. Nic mezi námi zatím neproběhlo a já si ho držím od těla, ale on začíná hranice posouvat.

Minule na mě volal z koupelny a já nevěděla, co se stalo. Když jsem vešla, sprchoval se, nijak se přede mnou neskrýval, ba naopak, a žádal mě, jestli bych mu podala ručník, že nechce, aby byla mokrá podlaha. Bylo to očividné, mohl by ji normálně utřít, ale on chtěl, abych ho viděla, a mně se rozbušilo srdce. Přemýšlím, že to řeknu Ondrovi, protože se to nedá vydržet a upřímně se bojím, že bych to za delší dobu neustála.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články