Soňa (41): Pomáhala jsem sestře, protože byla na dítě sama. Teď mi řekla, že otcem je můj manžel

Soňa (41): Pomáhala jsem sestře, protože byla na dítě sama. Teď mi řekla, že otcem je můj manžel

Soňa se nemůže vzpamatovat z šoku, který jí přichystala její sestra. Na miminko byla sama a ona jí ve všem pomáhala. Teď ale musela s pravdou ven.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 23. 11. 2020 10:00

Jsem o pět let starší než moje sestra Petra. Starala jsem se o ni, když se narodila, a radila jsem jí ohledně kluků, když byla větší.

Měly jsme se rády

Měly jsme mezi sebou pěkný vztah, a když mi řekla, že jsem pro ni vzorem, zahřálo mě to u srdce. S manželem Davidem máme syna Tomáška (11) a celé ty roky jsme byli spokojená rodina. Pak otěhotněla i Petra, ale brečela, že si to nemůže nechat.

Pomáhala jsem jí

Vyptávala jsem se, kdo je otec, ale vzlykala, že ho neznám. „Chodili jsme spolu pár dní, pak zmizel,“ říkala. I tak jsem jí řekla, že pokud bude chtít, se vším jí pomůžu, a ona si nakonec miminko nechala. Narodila se jí Beátka a já byla i u porodu.

Často jsem malou hlídala. Byly dny, kdy jsem vzala s sebou Tomáška a přespali jsme u ní, aby nebyla sama a odpočinula si. Z dětí se stali parťáci a bylo vidět, že Petra je spokojená. Teď je Beátce osm let a je z ní už veliká a chytrá slečna. Obě k nám chodily často na návštěvu.

Dvě velké rány

Při té poslední se Petra rozbrečela, že mi musí něco říct. „Mám rakovinu a je to hodně zlý,“ svěřila se. Při těch slovech se mi zatmělo před očima. Petra brečela, že neví, kolik má času, a pak přišla další rána. „Musíte se postarat o Beu,“ prosila mě a držely jsme se za ruce. Nechtěla jsem, aby takhle mluvila, ale ona lpěla na tom, abych jí to slíbila. „Musíte. David je její otec. Je mi to opravdu líto. Bylo to jednou a byla to chyba, ale teď už to nemůžu tajit.“

Takový nával informací jsem neustála. Seděla jsem na zemi a brečela. Jednak z toho, že moje sestra umírá, a pak z toho, že moje neteř je manželova dcera. Snažím se s tím vyrovnat. David nic nepopřel, také mu bylo hrozně. Já teď Petře pomáhám, ale přijdu si jako robot. Nikdo neví, co bude a kdy to bude, já každou noc brečím a mám pocit, že kus ve mně umřel.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články