Olga (46): Byla jsem přesvědčena, že umírám. Nemohla za to nemoc, ale můj manžel

Olga (46): Byla jsem přesvědčena, že umírám. Nemohla za to nemoc, ale můj manžel

Olga se poslední léta cítila velmi špatně. Měla zdravotní problémy, ale doktoři jí opakovali, že veškerá vyšetření jsou v pořádku. V manželovi oporu neměla, sílu jí dodávala jen dcera. Olga na tom byla hůř a hůř a myslela, že umírá. Potom jí někdo změnil život.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 04. 09. 2020 07:30

Manžel Ruda se mi smál, že jsem hypochondr a potřebuji soucit druhých, ale to nebyla pravda. Zhruba tak posledních šest let se mi začalo zhoršovat zdraví. Nejdřív to začalo bolestmi hlavy, později se přidalo zvracení. Šla jsem k doktorovi, ale všechny testy byly v pořádku. Tak jsem nakoupila vitamíny, pila hodně vody a snažila se sportovat.

Vydrželo mi to chvíli. Pak mi začala vypovídat službu záda. Časem to bolelo tolik, že jsem si musela brát několik prášků za den. Když už jsem se sotva hýbala, byla mi doporučena magnetická rezonance. Na té ale nikdo nic nenašel. Chodila jsem alespoň na rehabilitace a cvičila i doma. Rudovi to bylo k smíchu. Hádali jsme se v podstatě neustále. Stěžoval si, že pořád hekám, chodím jako stará bába, nejsem vůbec akční. Opakovala jsem mu, aby přestal mluvit, že se mi rozskočí hlava, ale to bylo něco pro něj.

Myslela jsem na nejhorší

Začalo to být horší a horší. Snažila jsem se doma dělat všechno tak, abych se s ním nemusela potkávat. Nebylo mi dobře a on mě do toho stresoval. V tu dobu se mi po celém těle začala dělat příšerná vyrážka, padaly mi vlasy a neskutečně mě pořád bolel žaludek. Opět ale všechna vyšetření byla v pořádku. Nerozuměla jsem tomu. Cítila jsem se strašně bezradně. Prokazatelně mi něco bylo a do toho jsem začala hubnout, protože jsem ani nechtěla jíst. Ležela jsem na posteli a myslela si, že umírám. Umírám a nikdo neví proč.

Dcera Bára o mě měla strach a jen kvůli ní jsem se zařekla, že zkusím pomoc jinde. Našla jsem si odborníka přes alternativní medicínu. To jsem ještě nevěděla, že ten den mi změní pohled na celou situaci.

Způsoboval to on

Přišla jsem k příjemné starší paní a popisovala jí, co mi je. Ona poslouchala a zničehonic se zeptala na moji rodinu. O tom jsem mluvit nechtěla, ale ona na tom trvala. Popsala jsem jí rodiče, dceru a Rudu. „Škodí vám váš manžel,“ řekla a já se po dlouhé době začala smát. „No to máte pravdu, to už začalo asi po svatbě“, ale ona mluvila dál. Psychický stres, který jsem z něj ustavičně měla, mi způsoboval nejen bolesti hlavy, ale všechno ostatní.

„Podívejte na tu vaši vyrážku. Vy jste na něj tak alergická, že vám to tělo ukazuje. Nemůžete ho strávit, proto vás bolí žaludek. V uších vám píská, protože ho nechcete už poslouchat. A záda v hrudní oblasti? To je nedostatek citové opory,“ a pokračovala. Dostala jsem kapky, které mi měly pomoci se stresem, ale hlavní problém jsem musela odstranit sama. Trvalo mi to ještě pár měsíců. Ale čím víc jsem začala pozorovat, kdy mi je zle a kdy je Ruda doma, tím víc jsem věřila, že ta paní měla pravdu. Když jel totiž na týden pryč, bylo mi jako zázrakem dobře. Teď už jsem rok rozvedená a cítím se báječně.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články